8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProxeneti de rang inalt

Proxeneti de rang inalt

Ionel Pilea, unul dintre proxenetii cercetati in stare de libertate sub acuzatia de trafic de persoane, proxenetism si asociere la savârsirea de infractiuni, si-a dat foc in semn de protest pentru ca a fost audiat de procurori.


Dosarul in care angajatii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) Gorj ii ancheteaza pe membrii unei retele de traficanti de persoane care actiona pe relatia România-Olanda contine nume grele. Pâna in prezent au fost arestate cinci persoane, alte cinci intrând in atentia procurorilor si politistilor de la Crima Organizata. Ultimii cinci retinuti in vederea audierilor sunt: Vasile Cariga, de 53 ani, Ionel Pilea, de 27 ani, George Iulian Urdea, de 27 ani, Stelian Augustin Udrescu, de 30 ani, toti din Târgu Jiu, si Gheorghe Constantin Tuncu, de 27 ani, din orasul Rovinari. Impotriva acestora s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru asociere in vederea savârsirii de infractiuni, proxenetism si trafic de persoane. Gheorghe Constantin Tuncu si Stelian Augustin Udrescu au fost retinuti in baza unor ordonante, fiind prezentati in cursul zilei de ieri Tribunalului Gorj, pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva.


Director si patron implicati


Potrivit unor surse judiciare autorizate, doi dintre cei adusi la audieri sunt cetateni cunoscuti in lumea afacerilor si au legaturi cu persoane care detin functii in administratia locala. Astfel, Stelian Augustin Udrescu este directorul SC TURBOELECTRICA, cu un punct de lucru in Rovinari, iar George Iulian Urdea este administratorul unei societati comerciale din Târgu Jiu, fiind fratele adjunctului de la Politia Comunitara din municipiu si fiul secretarei primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. In acelasi timp, ca o masura asiguratorie, politistii au aplicat sechestre pe bunurile mobile si imobile dobândite ilegal de cei implicati in reteaua de proxeneti, respectiv: doua apartamente achizitionate in municipiul Târgu Jiu de Maria Cariga, un autoturism BMW, apartinând lui Robert Dudic, un autoturism Dacia Solenza, apartinând lui Vasile Cariga, sumele de 8.323 de euro, 24.200 de forinti, 2.500.000 de lei vechi si 370 de grame bijuterii din aur. Conform IJP Gorj, bunurile indisponibilizate au fost achizitionate cu bani proveniti din activitatea infractionala desfasurata de reteaua de traficanti. Cercetarile continua pentru identificarea tuturor membrilor gruparii. Este de amintit si faptul ca nucleul intregii retele este reprezentat de familia Cariga din Târgu Jiu. Maria si Cosmin Cariga sunt mama si fiu, ambii aflati in arest, iar Vasile Cariga este sotul Mariei Cariga. De asemenea, Codrut Cariga, fratele lui Cosmin Cariga, este dat in urmarire internationala in Olanda.


Si-a dat foc in Parcul Coloanei Infinitului


Ionel Pilea, unul dintre cei care au fost audiati zilele trecute de procurori si politisti, a cedat psihic si si-a dat foc in noaptea de 15 spre 16 noiembrie. In jurul miezului noptii, un cetatean din municipiu a anuntat telefonic politia ca un tânar si-a dat foc in Parcul Coloanei Infinitului. Sositi la fata locului, agentii de politie l-au identificat pe Ionel Pilea, acesta fiind transportat si internat la Spitalul Judetean din Târgu Jiu cu arsuri de gradul II si III in regiunea cervicala, extremitatea cefalica, pe ambele mâini, gamba dreapta, antebratul superior drept si caile respiratorii superioare. Din primele cercetari a rezultat ca barbatul si-a dat foc in semn de protest fata de faptul ca pe 15 noiembrie a fost audiat de procurorii de la Crima Organizata, in legatura cu savârsirea infractiunilor de trafic de persoane, proxenetism si asociere la savârsirea de infractiuni. Medicii au precizat ca starea de sanatate a celui care s-a autoincendiat este stabila, Pilea fiind in permanenta sub supravegherea cadrelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS