17.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul nu ii vrea pe mineri la Bucuresti

Guvernul nu ii vrea pe mineri la Bucuresti

Liderii sindicatelor miniere din Oltenia sunt asteptati la Bucuresti azi, pentru a discuta cu reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) programele de restructurare prevazute pentru sfârsitul acestui an si pentru 2006.


Ministerul Economiei si Comertului a inceput ieri discutiile cu conducerile companiilor miniere si cu liderii de sindicat, cu privire la distribuirea banilor obtinuti in urma rectificarii bugetare.


Discutiile au inceput astazi cu reprezentantii CNH Petrosani si vor continua cu cei din bazinul minier al Olteniei. Discutiile s-au referit la identificarea solutiilor pentru echilibrarea bugetara si pentru finantarea programelor de modernizare si retehnologizare in perimetrele miniere viabile.


Secretarul de stat Ionel Mantog a fost desemnat sa discute in aceasta saptamâna cu reprezentantii companiilor miniere planurile de restructurare propuse de acestea.


Ministrul Codrut Seres i-a cerut acestuia sa discute cu sindicatele asupra revendicarilor minerilor, astfel incât protestele anuntate pentru 25 noiembrie sa fie anulate.


Pentru mâine, ministrul Seres a anuntat o intâlnire cu toti liderii de sindicat din minerit, pentru a ajunge la un punct de vedere comun in ceea ce priveste evolutia sectorului minier.


Ministrul Dobre nu le da trenuri minerilor


Nici Ministerul Transporturilor nu ii vrea pe mineri la Bucuresti, ministrul Gheorghe Dobre respingând cererea minerilor de a le pune la dispozitie mai multe garnituri de tren pentru a face deplasarea. Marin Condescu, presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, a declarat ca, in functie de rezultatul negocierilor de la MEC, liderii minerilor din intreaga tara vor hotari daca zece mii de ortaci vor mai protesta in fata guvernului.


„Suntem hotarâti sa facem deplasarea cu mijloace auto, daca nu ni se permite sa inchiriem garniturile de tren“, a spus Condescu. Acesta nu tine cont nici de faptul ca Primaria Bucuresti nu a autorizat mitingul, edilii Capitalei propunându-le minerilor sa se limiteze la pichetarea MEC si a guvernului cu cel mult 150 de persoane.


„Legea este aceeasi pentru toti si nu inteleg de ce minerii nu au voie sa faca manifestatie in Bucuresti. Vom merge acolo si vom plati amenda legala“, a spus liderul sindical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS