10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTraficanti de carne vie retinuti de politisti

Traficanti de carne vie retinuti de politisti

Dupa ce in urma cu o luna politistii gorjeni arestasera cinci persoane acuzate de trafic de persoane, alti cinci tineri din Târgu Jiu si Rovinari au fost prezentati procurorilor DICOT Gorj, pentru a fi audiati.


Alte cinci persoane suspectate ca au legaturi cu reteaua de proxeneti gorjeni care duceau fete in Olanda au fost retinute ieri de catre politistii gorjeni. Cei adusi sa fie audiati de procurorii Directiei de Investigare a Crimei Organizate si Terorism (DICOT) Gorj sunt toti barbati cu vârste cuprinse intre 25 si 30 de ani, iar asupra lor planeaza suspiciunea ca s-ar fi ocupat direct sau indirect de traficul de carne vie sau s-au asociat in vederea comiterii de infractiuni. In urma audierilor de care se ocupa procurorul Udroiu se va stabili si calitatea pe care urmeaza sa o aiba tinerii, de martor sau de inculpat. Patru dintre acestia sunt din Târgu Jiu, iar unul este din Rovinari, localitate de unde erau racolate cu precadere tinerele amatoare de „locuri de munca“ in Olanda. In Tara lalelelor exista de asemenea o retea bine pusa la punct care se ocupa de preluarea si plasarea fetelor.


O proxeneta a fost returnata in tara din Olanda


Cele cinci persoane arestate anterior sub acuzatia ca au racolat si transportat in Olanda fete care au practicat prostitutia sunt: Nicolae Viorel Cilibiu, Vasile Cosmin Cariga, Robert Dudic, Maria Cariga, de 48 de ani, toti din Târgu Jiu, si Claudia Stefania Puspacher, de 27 de ani, din Rovinari, acestia fiind arestati in baza unor mandate emise pe 29 de zile. Cei cinci sunt cercetati pentru asociere in vederea savârsirii de infractiuni, trafic de persoane si spalare de bani. Codrut Cariga, din Târgu Jiu, si Natalia Balica, de 28 de ani, din Baia de Arama, au fost prinsi si retinuti de autoritatile olandeze, insa, dupa cum a declarat comisarul Dumitru Manolea, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, Natalia Balica a fost returnata in tara si este anchetata in stare de libertate. Politistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din Gorj si Bihor au reusit sa-i retina pe unii membri ai grupului de traficanti, in urma unui flagrant organizat in Vama Bors. Proxenetii incercau sa scoata din tara doua tinere din judetul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS