13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn detinut si-a sectionat penisul

Un detinut si-a sectionat penisul

In incercarea de a se automutila, Alexandru Blidea, de 52 de ani, intemnitat pentru omor la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Târgu Jiu, si-a sectionat penisul cu un aparat de ras de unica folosinta.


Un detinut inchis pentru omor la Penitenciarul de Maxima Siguranta Târgu Jiu a fost transportat de urgenta miercuri noapte la spital, intrucât si-a sectionat penisul. Nemultumit de faptul ca o parte dintre colegii sai de camera au facut câteva glume „nepotrivite“, detinutul Alexandru Blidea, de 52 de ani, „s-a apucat“ sa isi taie penisul, folosind un aparat de ras de unica folosinta. Dupa ce, initial, au crezut ca este vorba de o gluma, colegii de celula ai lui Blidea au intervenit si l-au oprit, anuntând in acelasi timp si gardienii de serviciu. Plin de sânge, detinutul s-a zbatut sa scape din strânsoarea colegilor sai, insa nu a reusit sa se elibereze si sa continue ceea ce incepuse. Alexandru Blidea a fost transportat cu ajutorul unei ambulante la Sectia de Urologie a Spitalului Judetean din Târgu Jiu, unde i-au fost acordate primele ingrijiri.


Blidea obisnuieste sa se automutileze


Medicii au constatat ca este vorba doar de o plaga superficiala si, dupa câteva ore, Alexandru Blidea a fost escortat inapoi la Penitenciarul Târgu Jiu. Acesta se afla inregistrat in evidentele institutiei ca suferind de afectiuni psihice si are discutii periodice cu educatorul penitenciarului. Inspectorul principal Ion Popescu, loctiitorul comandantului Eugen Simescu, seful Penitenciarului Târgu Jiu, a precizat ca toti detinutii primesc aparate de ras de unica folosinta: „Noi suntem obligati sa le asiguram aceste aparate de ras. Nu a folosit altceva, intrucât nu avea acces la alte obiecte. Detinutul este atent monitorizat si merge frecvent la spitale de specialitate. Am prevazut ca ar putea, printr-o automutilare, sa isi puna viata in pericol si de aceea exista o comunicare permanenta cu el. Se afla la cea de-a doua condamnare pentru infractiunea de omor. A fost o reactie la un anumit tip de comportament al celorlalti detinuti. A mai avut incercari de automutilare“, a precizat inspectorul principal Ion Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS