19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Reactii on-line

Cele mai interesante mesaje sosite de la cititorii Gazetei de Sud, prin internet:


http://www.gds.ro si [email protected]


Victor Socolovici


„Eu am parasit România pentru ca unii mai putin alfabetizati decât mine au ajuns sa conduca, sa ne reprezinte (vezi Irina Loghin, Dolanescu etc.), care, in afara de valoarea lor ca interpreti de munzica populara nu prea au altceva. In schimb, au avut bani sa isi cumpere un mandat! Nici in Canada nu fug câinii cu covrigi in coada. De la meseria de jurist in România, am ajuns in Canada muncitor. Leafa e un pic diferita, caci cât cistigam acolo intr-o luna câstig aici intr-o saptamâna. Am spus ca suntem niste piese in mâna acestor mascarici (politicieni, lideri de sindicat etc.) caci isi permit sa râda de cei care i-au impins in acele scaune calde. Si aici eu platesc taxe si impozite si copilul meu sta acasa ca e greva in invatamânt. Dar platesc taxe pentru ca ei, copiii, sa invete. Deci, magarii sunt peste tot si mascarici sunt peste tot. In loc sa exploatam inteligenta noastra pentru a ne fi bine, suntem inteligenti in a insela poporul!“.


Andreea G


„Pe de o parte, e supermarfa greva, mai avem si noi niste timp liber, ne mai relaxam. Pe de alta parte, e supernaspa: o sa trebuiasca sa facem ore suplimentare dupa orele de curs, si sâmbata, pentru ca profesorii sunt obligati sa termine materia. Deci, tot nu ne alegem cu nimic…“.


Madalina


„Nu inteleg ceea ce fac ei acum (profesorii). Chiar nu mi se pare normal. Trebuie sa venim noi la scoala in week-end pentru a recupera materia. Ma intreb cât va dura?“


Sabin Simionescu


„Profesorii fac greva pentru salarii de ani de zile. Dar la elevi nu se gândeste mai nici unu! Ne-am saturat de 35 de ore pe saptamâna, când ei au 18-20. Ar fi cazul ca acum, ca tot e greva, sa se puna si problema programei scolare. Ca de vorbe ne-am saturat (cu clasele XI-XII). Ne-a ajuns. Numai reguli pe care nimeni nu le aplica. Poate nu mai gasesc nici un elev când se intorc la ore. Eu propun sa intre si elevii in greva, pentru ca nu mai suportam materia!“.


Adriana Cotaraneu


„Sanatosi nu prea putem sa fim deoarece mâncam la limita supravietuirii si nu prea avem cu ce ne imbraca in raport cu conditiile climatice. Suntem stresati de banii care nu ne ajung sa ne platim facturile, de copiii care nu inteleg de ce unii au ceva mai bun si ei nu. Nu stiu, stimate domn Victor din Canada, cum te-ai descurca dumneata cu 150 de euro pe luna, când preturile noastre sunt asa cum sunt, unele mai mari decât in occident. Poate facem jocul liderilor de sindicat care ne-au mai vândut, pe un fotoliu bine platit din parlament sau guvern, sau poate nu vrem sa le facem pe plac celor care vor sa vada cât putem indura. Poate ne-am saturat sa aplaudam cu entuziasm când mascaricii care ne conduc danseaza in genunchi prin cârciumi in care noi nu ne permitem sa intram nici macar o data pe an. Poate s-a adunat prea multa durere si furie. Poate ne simtim umiliti când, pe posturi de televiziune, vedem cum niste analfabeti arunca cu hirtii de 500.000 «fara numar», in timp ce noi nu ne permitem o pereche de pantofi sau o rochie noua si umblam prin târg sa gasim ceva decent. Se spune ca satulul nu crede niciodata flamândului si asa este. Eu una ma astept ca domnul Tariceanu, dupa ce i-a intrebat pe sinistrati daca nu cumva vor sa le faca hotel, pe noi sa ne intrebe de ce nu mâncam cozonac, daca nu avem pâine. Sa auzim de bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII