18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Potelu - groapa de gunoi a Craiovei

Strada Potelu – groapa de gunoi a Craiovei

Taxa de 20 de dolari pe tona, pentru depozitarea gunoaielor la groapa ecologica de la Mofleni, a determinat tot mai multe firme sa isi arunce reziduurile la voia intâmplarii. Pentru a nu transforma zonele respective in adevarate focare de infectie, primaria trebuie sa ridice gunoaiele pe banii ei.


Amenajarea gropii ecologice de gunoi in cartierul Mofleni a adus inca de anul trecut o serie de nemultumiri autoritatilor locale. Introducerea taxei de 20 de dolari, pentru fiecare tona de gunoi depozitata, a nemultumit atât operatorii de salubritate, cât si societatile comerciale craiovene. Cum efectele nu s-au lasat asteptate, in ultima perioada municipalitatea craioveana se confrunta cu fenomenul aparitiei de noi gropi de gunoi clandestine.


In special firmele sunt cele care au obiceiul sa arunce la voia intâmplarii gunoaiele, pentru a nu fi nevoite sa plateasca doar citeva sute de mii de lei pentru depozitarea la groapa ecologica.


Zona „favorizata“ de societatile craiovene este strada Potelu, in cartierul Romanesti, vizavi de noul cartier de vile. Aici vin nestingherite zeci de camioane cu reziduuri menajere si moloz.


Astfel, peste noapte, câteva zeci de metri patrati au fost acoperite cu gunoaie.


Strângerea gunoaielor – pe banii primariei


Daca activitatea de aruncare a gunoaielor va continua, Serviciul Public de Salubritate Craiova va fi nevoit sa le strânga si sa le depoziteze la groapa ecologica de la Mofleni, pe banii proprii. Aceasta actiune va deveni obligatorie, pentru a se evita aparitia unui focar de infectie. Incercând sa nu arunce prea multi bani pe fereastra, autoritatile locale vor posta in zilele urmatoare mai multi politisti comunitari in zona Potelu, pentru a prinde in flagrant societatile „infractoare“. Pentru ca actiunile sa nu le fie contestate, acestia vor avea asupra lor si camere video pentru a-i inregistra pe cei prinsi.


Supraveghetorii vor actiona in special noaptea, când firmele vin pe strada Potelu sa scape de gunoaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS