22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAftinescu „i-a luat“ fata lui Geoana

Aftinescu „i-a luat“ fata lui Geoana

Jenica Aftinescu, edilul de la Galicea Mare, a reusit performanta unica de a-i face pe membrii PSD prezenti in sala Teatrului Liric din Craiova pentru conferinta judeteana sa-l salute cu respect si recunostinta doar pentru faptul ca s-a razgindit si a ramas in rindurile partidului care l-a facut primar. Devenit dintr-o data personalitatea marcanta care a dominat intreaga adunare, nea Jenica a speriat un intreg partid de opozitie, blocind treburile „guvernului de rezerva“ si provocind palpitatii presedintelui Geoana, vadit multumit de prezenta lui Aftinescu in sala care nu mai contenea sa-l aplaude.


Conferinta judeteana a PSD Dolj desfasurata ieri la Teatrul Liric din Craiova a semanat mai degraba cu o adunare de restriste dupa puterea pierduta, lipsindu-i fastul si grandoarea de altadata. Momentul de sclipire l-a asigurat primarul de la Galicea Mare, Jenica Aftinescu, a carui prezenta a fost anuntata ca o victorie si aplaudata indelung ca la intilnirile de altadata cu Iliescu, si el convins acum de propriul partid sa se ocupe de forumuri de ecologie.


Desi nu pare ca l-ar duce capul, Aftinescu, fara sa beneficieze de consilierea vreunei firme specializate in campanii si imagini de lideri, a reusit printr-o simpla manevra de domnisoara mofturoasa sa bulverseze partidul care l-a facut primar jucindu-se de-a PD-ul cu Gelu Visan. A fost de ajuns ca nea Jenica, cum ii spun intimii din fostul guvern, sa greseasca trandafirii de pe adeziune, ca s-a si oparit „taticul“ lui, Ion Calin, care si-a facut un titlu de onoare din readucerea oii ratacite in staulul partidului.


Lili face declaratii languroase


Prezenta lui Mircea Geoana ieri, la Craiova, ar fi putut trece neobservata daca presedinta femeilor pesediste, cunoscuta Lili Shultz, rusinoasa ca o fata mare, nu ar fi pus mina pe microfon pentru a lua cuvintul. Femeii i s-au blocat neuronii si, confundind locul in care se afla, alaturi de Mircea Geoana, a soptit primarilor prezenti in sala: „Uitati-va, domnul presedinte este mai frumos in realitate decit la televizor“, retragindu-se apoi grabita in prezidiul adunarii, unde o mai despartea doar un scaun de idolul sau. Vazind care-i mersul lucrurilor si crezind ca incurca pe cineva, citiva primari cu bun-simt s-au ridicat si au plecat din sala eclipsati de personalitatea lui Jenica Aftimescu si de declaratiile languroase ale doamnei Lili.


Antrenament la rece


La sfirsitul Conferintei, Mircea Geoana a incercat sa dea o nota serioasa intilnirii pentru care venise, aruncind cu tot ce se putea in actuala putere, cum ii sta bine opozitiei, si anuntind formarea a cinci directii ale partidului sau la Dolj, care se antreneaza la rece pentru alege-rile anticipate.


Fara sa numeasca sefii directiilor, Geoana a lasat la latitudinea imaginatiei fiecaruia sa-si inchipuie batalioanele pesediste marsaluind catre anticipate pe care a promis ca de aceasta data le cistiga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS