15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHayssam il vrea pe Munaf in România

Hayssam il vrea pe Munaf in România

Revoltat ca nu a fost citat la primul termen al procesului in care Omar Hayssam este acuzat de acte de terorism, Ovidiu Ohanesian, cel de-al treilea jurnalist rapit in Irak, a declarat pentru un post de televiziune ca „este evitat intentionat“ si ca „se incearca manipularea procesului din interese politice“.


El a explicat ca Parchetul instantei supreme era obligat sa ceara din oficiu chemarea lui in instanta, in calitate de victima, pentru a-si formula pretentiile. „Au incercat sa ma arunce in derizoriu dezinformindu-l pe presedinte, care a spus public ca aplec urechea la un securist, colonelul Dumitrescu, pe care nu l-am cunoscut in viata mea“, a mai spus Ohanesian. In ceea ce-l priveste pe Mohammad Munaf, jurnalistul considera ca acesta are un rol esential in proces si ca, si in acest caz „puterea comanda“. Ovidiu Ohanesian sustine ca serviciile secrete nu au trimis magistratilor de la Parchet toate informatiile culese, desi Omar Hayssam a fost monitorizat de Directia Generala de Informatii a Armatei, in toamna lui 2004, la hotelul Cantina Ceres din Monteoru Buzau.


La termenul de luni, care s-a desfasurat in prezenta Mariei-Jeanne Ion si a lui Sorin Miscoci, aparatorii lui Hayssam au cerut aminarea procesului invocind faptul ca doar Mohammad Munaf poate face lumina in acest caz. Ei au cerut aducerea acestuia in România pentru a fi audiat sau, cel putin, inregistrarea lui pe o caseta video care sa poata fi prezentata instantei. „Audierea lui Munaf este cruciala, este un om care a vazut tot ce s-a intimplat“, a declarat avocatul lui Hayssam, Aurel Ciobanu.


Astfel, urmeaza ca instanta sa contacteze Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, care va cere Departamentului de Stat sa il localizeze pe Munaf pentru a fi citat.


Amintim ca Omar Hayssam a fost trimis in judecata pe 17 octombrie pentru ca a planuit rapirea jurnalistilor români in Irak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS