24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumul E70, blocat trei ore

Drumul E70, blocat trei ore

Circulatia rutiera pe Drumul E70, care face legatura intre Drobeta Turnu Severin si Baile Herculane, a fost oprita in noaptea de luni spre marti timp de aproape trei ore, in urma unui accident produs la intrarea in municipiul Orsova in care au fost implicate cinci autovehicule.


Din cauza vitezei neadaptate la conditiile de trafic, un sofer care conducea un tir inmatriculat in Polonia, ce transporta ingrasaminte chimice, a pierdut controlul volanului si a lovit un autotren inmatriculat in România, producind un carambol.


In urma impactului alte trei autoturisme, doua Dacii si un Aro ce apartinea societatii Automobil Clubul Român, au fost avariate in proportie de 50%.


„Tirul polonez m-a lovit foarte tare din spate, eu am lovit un Aro, iar o Dacie a sarit practic peste remorca acestuia. Nici in filme nu am vazut asa ceva. Eu transport dero, iar tirul din Polonia ingrasaminte. Atit ne trebuia, daca intrau cele doua produse in contact“, a declarat Adrian Safta, soferul tirului românesc.


In urma accidentului, traficul rutier a fost blocat, coloanele de masini intinzindu-se pe zeci de kilometri. Politia rutiera din Drobeta Turnu Severin si din Orsova au actionat impreuna cu mai multi militari de la Serviciul de Pompieri din Orsova si dupa trei ore circulatia a fost reluata pe un singur sens de mers. Nu au fost inregistrate victime, dar pagubele materiale rezultate in urma avarierii masinilor depasesc citeva sute de milioane. Politia a demarat o ancheta, iar in functie de rezultatele acesteia se vor lua masurile legale impotriva vinovatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS