14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcesiune cu sfintele moaste pe strazile Craiovei

Procesiune cu sfintele moaste pe strazile Craiovei

Craiova sarbatoreste miercuri, 26 octombrie, pe ocrotitorul sau spiritual, Sfintul Mare Mucenic Dimitrie. Pentru a marca acest eveniment, Mitropolia Olteniei organizeaza o serie de momente cu caracter liturgic.


Inalt Prea Sfintia Sa Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, va oficia azi, de la ora 16.30, slujba vecerniei la Catedrala Mitropolitana Sfintul Dumitru din Craiova. Dupa slujba va incepe procesiunea cu sfintele moaste ale sfintilor Nifon, Serghie, Vah si ale sfintei mucenite Tatiana, pe strazile centrale ale orasului, pe traseul: Catedrala – Biserica Sfintul Gheorghe Vechi – Universitate – Prefectura – Catedrala. Coloana se va opri pentru un moment de rugaciune la Biserica Sfintul Gheorghe Vechi. „La reintoarcerea in Catedrala Mitropolitana, credinciosii se vor putea inchina la racla cu sfintele moaste si se va savirsi Acatistul Sfintului Mare Mucenic Dimitrie Izvoritorul de Mir. In ziua praznicului, miercuri, 26 octombrie, va fi oficiata Slujba Sfintei Liturghii, incepind de la ora 9.00, in Catedrala Mitropolitana“, a mentionat Gheorghe Cioiu, purtator de cuvint in cadrul Mitropoliei Olteniei.


Iubiti credinciosi, enoriasi ai parohiilor orasului Craiova,


Apropiindu-se sarbatoarea „Sfintul Mare Mucenic Dimitrie Izvoritorul de Mir“, ocrotitorul Catedralei Mitropolitane si al orasului nostru, cu parinteasca dragoste, va facem chemare duhovniceasca la impreuna-praznuire in zilele de 25 si 26 octombrie 2005. Pentru aceste frumoase momente duhovnicesti, va adresam aleasa poftire de a ne ruga impreuna inaintea Bunului Dumnezeu, ca prin mijlocirea Sfintului Dimitrie sa-si reverse darurile Sale cele bogate peste intreaga cetate a Baniei, aducindu-ne in suflete si in case pace si buna sporire.


Cu arhiereasca binecuvintare si parinteasca pretuire,


† TEOFAN, MITROPOLITUL OLTENIEI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS