16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIn unitatile de invatamint din Petrosani, copiii sufera de frig

In unitatile de invatamint din Petrosani, copiii sufera de frig

Prescolarii, elevii si studentii care invata la Petrosani indura zilnic frigul din clasele de curs, fiind nevoiti sa se imbrace mai gros sau sa se incalzeasca cu cite un resou electric.


Majoritatea scolilor din municipiul Petrosani sint bransate la sistemul centralizat de termoficare si, pentru ca s-a luat decizia ca SE Paroseni sa inceapa furnizarea agentului termic abia din luna noiembrie, temperatura din interiorul institutiilor de invatamint nu este cu mult mai mare decit cea de afara. Conducerea SE Paroseni a luat aceasta decizie avind la baza cererile venite din partea administratiilor publice locale si a asociatiilor de proprietari, in urma unei intilniri care a avut loc la Prefectura Hunedoara.


In prezent au caldura doar gradinitele care functioneaza individual, in cladiri alimentate de la reteaua de gaz metan sau cu sobe pe carbune, unde li s-a asigurat stocul. Celelalte, care functioneaza in incinta scolilor, nu sint incalzite, iar educatoarele i-au sfatuit pe parinti sa-si imbrace copiii mai gros sau sa-i tina acasa.


Aceeasi situatie si in salile in care invata scolarii, iar profesorii incearca sa incalzeasca, daca pot, fiecare clasa cu cite un aparat electric, care insa nu poate face fata.


Nici studentilor de la Universitatea din Petrosani nu le este prea bine, pentru ca atit cei care vin la cursuri, cit si cei care stau in camin indura frigul deopotriva, pentru ca amfiteatrele nu pot fi incalzite decit daca se furnizeaza caldura.


Situatia va mai dura pina cel putin la 1 noiembrie, cind se preconizeaza sa se furnizeze energie termica. Decizia de a intirzia furnizarea caldurii a fost luata dupa ce mai multe asociatii de proprietari, dar si cetatenii care beneficiaza de subventii din partea primariei au considerat ca luna octombrie este prea devreme ca sa se furnizeze caldura si, intrucit iarna poate dura cel putin sase luni, oamenii si-au facut calcule si au decis ca agentul termic poate fi livrat de la 1 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS