15.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, a binecuvintat Bania si pe craioveni in preajma Zilelor Craiovei

IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, a binecuvintat Bania si pe craioveni in preajma Zilelor Craiovei

Arhiepiscopia Craiovei in colaborare cu Societatea Biblica Interconfesionala din România (SBIR) si cu participarea Fundatiei „Cuvintul care zideste“ a organizat ieri, in cadrul celei de-a IX-a editii a Zilelor Municipiului Craiova, o serie de manifestari cultural-religioase. Punctul central al manifestarilor l-a constituit sarbatorirea Zilei Bibliei, evenimentele fiind gazduite de Sala Albastra a Universitatii din Craiova. Cuvintul de deschidere i-a apartinut rectorului Universitatii Craiova, prof. univ. dr. Ion Vladimirescu: „Este o onoare pentru Universitatea noastra ca aceasta editie a Zilelor Craiovei, cea de-a IX-a, debuteaza practic cu noi“.


In acelasi cadru festiv, a avut loc tot ieri o masa rotunda sub egida „Biblia si stiinta“, simpozion realizat cu participarea pr. prof. dr. Dumitru Popescu de la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Teologie Ortodoxa. Alaturi de acesta au fost prezenti si studentii de la Facultatea de Teologie din Craiova.


Evenimentul a fost urmat de simpozionul interconfesional cu tema „Biblia-fundamentul unitatii crestine“ deschis oficial de Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Mitropolitul Olteniei. „Stimati reprezentanti, ma bucur enorm de faptul ca in ajunul sarbatoririi Sfintului Dumitru, patronul spiritual al Craiovei, urbea noastra gazduieste un pelerinaj, ce se va desfasura si in alte orase din tara, organizat de SBIR, cu participarea si a celorlalte comunitati crestine: Biserica Ortodoxa, Baptista, Adventista si Catolica“, a spus IPS Teofan. In continuarea evenimentului au rostit alocutiuni diacon dr. Ioan Caraza, secretar general al SBIR, pr. prof. dr. Viorel Ionita, de la Conferinta Bisericilor Europene (CBE), dr. Adrian Lemeni, reprezentant al Secretariatului de Stat pentru Culte, si reprezentanti ai autoritatilor locale.


Biblia pentru copii


Potrivit organizatorilor evenimentelor religioase din Cetatea Baniei, ziua de simbata, 22 octombrie, va fi deosebita. Aceasta se va evidentia prin distribuirea gratuita de Biblii si Ghiduri de studiu al Bibliei, in liceele din Banie, penitenciare, case de copii, orfelinate, cit si in cadrul cercului profesorilor de religie din judetul Dolj.


Concert sacru


Prima zi a manifestorilor cultural-religioase dedicate Zilelor Craiovei s-a incheiat cu un concert de muzica religioasa sustinut de Filarmonica Oltenia, cu participarea corurilor Bisericilor Ortodoxa, Baptista, Adventista si Catolica, in sala de spectacole a Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova, incepind cu ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS