21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSilvia Burlan - o mina de aur pentru rudele sale

Silvia Burlan – o mina de aur pentru rudele sale

Unchiul si matusa Silviei Burlan nu se inteleg in privinta renuntarii la daunele morale in valoare de doua miliarde de lei vechi, cerute initial sotiei senatorului PSD Adrian Paunescu. Silvia Burlan, de 17 ani, este singura supravietuitoare a accidentului rutier comis anul trecut de Carmen Paunescu. Totusi, profitind de lipsa minorei de la proces, avocata apararii, Alice Draghici, a sustinut ieri, in fata instantei vilcene care judeca procesul, ca partile s-au inteles in aceasta privinta.


Matusa insista sa se consulte cu Silvia in privinta daunelor morale


Desi nu a fost prezenta la proces, minora Silvia Burlan a fost reprezentata si de matusa sa, Ana Burlan, sotia tutorelui Florea Burlan. Aceasta a fost desemnata curator al minorei de autoritatile tutelare din localitatile de domiciliu ale minorei si rudelor sale, primariile din Slatina, respectiv Valea Mare. Matusa Silviei a refuzat sa semneze, alaturi de sotul ei, declaratia prin care ar fi renuntat la daunele morale de doua miliarde, invocind faptul ca trebuie sa se consulte cu nepoata sa inainte de a lua o decizie in aceasta privinta. In fata completului de judecata, Florea Burlan si-a retras cererea prin care solicita, in numele nepoatei sale, daune morale in valoare de doua miliarde de lei vechi. De altfel, in timpul sedintei, presedinta completului de judecata l-a intrebat pe unchiul minorei daca a primit, intre timp, alte sume de bani de la Carmen Paunescu. Desi acesta nu a confirmat verbal, foarte clar, judecatoarea a cerut grefierei sa consemneze raspuns afirmativ din partea lui Florea Burlan.


Daunele civile, achitate partial


In privinta daunelor civile, avocata Alice Draghici a prezentat instantei de judecata documente din care reiese ca sotia lui Adrian Paunescu a achitat deja zece milioane de lei vechi Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Craiova si a incheiat o intelegere scrisa cu unitatea respectiva pentru achitarea a inca 18 milioane in decurs de un an. Suma totala reprezinta cheltuielile suportate de SJU pentru spitalizarea Silviei Burlan imediat dupa accident. De asemenea, avocata partii inculpate a precizat ca sotia senatorului recunoaste si accepta sa plateasca alte cheltuieli, in valoare totala de 5,1 milioane, din care 4,5 milioane reprezinta contravaloarea spitalizarii minorei la Spitalul „Marie Curie“ din Bucuresti. Initial, urmatorul termen acordat de instanta pentru continuarea procesului a fost 4 noiembrie, insa, la insistentele avocatei Alice Draghici, acesta a fost mutat mai devreme, in 28 octombrie. Pentru data respectiva au fost citati, pentru a treia oara, si reprezentanti ai primariilor din municipiul Slatina si comuna Valea Mare, respectiv ai caselor de asigurari de sanatate din Craiova si Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS