17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul afacerii cu buletinele de vot pleaca la Parchet a doua oara cu NUP

Dosarul afacerii cu buletinele de vot pleaca la Parchet a doua oara cu NUP

Politia doljeana si-a dat „doctoratul“ in materie de NUP-uri. Politistii se intrec pe capete pentru a scoate basma curata toate persoanele cercetate penal, de parca s-ar teme ca ar intra si ei in puscarie alaturi de faptuitori, daca le-ar da inceperea urmaririi penale. De-a lungul timpului, GdS a acordat spatii largi in paginile sale interminabilei serii de NUP-uri date greilor evazionisti fiscali pe vremea „domniei“ lui Constantin Codita, precum si a predecesorilor sai. Singurii care s-au ales cu propunerea de incepere a urmaririi penale prin „gradina“ IJP Dolj sint criminalii si poate tilharii si violatorii, insa nici acestia toti. Pe infractionalitate economica sau de alta natura, politia doljeana nu are nici un „angajament“. In primavara acestui an, la comanda IJP Dolj a avut loc marea schimbare: Georgel Enescu a luat locul lui Constantin Codita, in functia de inspector-sef. Mai toata lumea credea ca lucrurile se vor schimba radical in Dolj, insa s-a inselat, traditia „baietilor buni“ si a NUP-urilor continuind.


Smecheriile facute in culisele Prefecturii Dolj de comisia care a stabilit firma ce urma sa tipareasca buletinele de vot pentru alegerile generale din 2004 sint deja de notorietate. „Dansind“ dupa cintecul „lebedei“ intonat de fostul prefect Ion Calin, onorabila comisie a atribuit pe criterii clientelare politice dreptul de tiparire a buletinelor de vot unei firme a lui Adrian Mititelu, SC SHOPING MARKET SRL. Asta probabil pentru serviciile pe care acesta le-a facut PSD-ului in anul electoral 2004. Prima firma declarata cistigatoare, SC MEDIA SUD MANAGEMENT SA, a chemat in judecata Prefectura Dolj, solicitind instantei sa dispuna anularea rezolutiei prin care a fost desemnata cistigatoare a licitatiei firma lui Mititelu si mentinerea primei adrese prin care comisia din prefectura declara MEDIA SUD cistigatoare. Atit Tribunalul Dolj, cit si Curtea de Apel Craiova au admis actiunea inaintata de MEDIA SUD, ultima instanta respingind ca nefondat recursul formulat de Prefectura Dolj. SC MEDIA SUD MANAGEMENT SA urma sa primeasca din partea piritei, Prefectura Dolj, profitul nerealizat prin neatribuirea tiparirii buletinelor. Decizia Curtii de Apel Craiova este irevocabila.


La vremuri noi… aceeasi politie


In paralel cu actiunea civila SC MEDIA SUD SA a depus si o plingere penala impotriva membrilor comisiei din prefectura. Asa cum au constatat si magistratii craioveni, membrii acelei comisii au tras sforile pentru ca sa iasa cistigatoare SC SHOPING MARKET SRL. Actele de coruptie sint evidente. Luati de val, respectivii au lucrat corect prima data. Asta insa l-a scos din sarite pe Ion Calin. „Distinsa“ comisie a revenit imediat asupra deciziei, declarind firma lui Mititelu cistigatoare. Miscarea a fost extraordinar de bine gindita, pentru ca timpul ramas pina la alegeri nu permitea derularea unui proces intreg si readjudecarea licitatiei. Dosarul a fost trimis de Parchetul Tribunalului Dolj la politie, mai precis la departamentul economic al IJP Dolj. Dupa ce s-au invirtit in jurul… coditei pina au uitat de ei, politistii doljeni au solutionat dosarul in propriul lor stil: propunere de NUP. Dosarul a ajuns la Parchetul judetean, unde procurorii au confirmat solutia „baietilor buni“. Totusi, prim-procurorul Ion Popa Cuna a infirmat solutia de neincepere a urmaririi penale a membrilor comisiei din Prefectura Dolj si a dispus completarea cercetarilor. „In mod normal, procurorii ar fi trebuit sa explice de ce a fost infirmata solutia de NUP si sa dea indicatiile necesare in solutionarea dosarului, lucru care nu s-a intimplat“, a spus inspectorul-sef al IJP Dolj, cms. Georgel Enescu. Dupa ce dosarul cu „voturile“ a zacut iar luni in sir prin dulapurile politiei, inspectorul-sef ne-a asigurat miercuri ca in maximum doua zile politistii de la economic vor da solutia. Intr-adevar, asta s-a si intimplat, dar mult mai reperde decit ne-am fi asteptat: miercuri dimineata am fost contactati telefonic de subcomisarul Leonard Bandoi care ne-a spus: „Azi pleaca dosarul la Parchet cu aceeasi propunere de prima data: de neincepere a urmaririi penale. Miine (joi – n.r.) dosarul va fi probabil pe masa primului-procuror si de acolo puteti lua mai multe amanunte“. Nu mai este nevoie. Un amanunt este de ajuns: politistii doljeni nu se dezmint! Ce mai conteaza acum ca noua conducere a prefecturii trebuie sa plateasca oalele sparte de pesedisti? Ion Calin poate chiar ride, zicindu-si: „Lasa fraierii sa plateasca, eu mi-am aranjat treburile!“. De fapt, asta a fost si este politica PSD. Din pacate, cadrele politiei inca mai fac jocurile acestui partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS