15.3 C
Craiova
sâmbătă, 30 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViceprimarul din Tirgu Jiu pune in pericol locuintele vecinilor

Viceprimarul din Tirgu Jiu pune in pericol locuintele vecinilor

• Viceprimarul Sanda (PSD) a cumparat un apartament, pe care si-l modifica dupa bunul plac • Peretii si tavanul locuintelor vecinilor s-au crapat din cauza lucrarilor executate de edilul gorjean • In timp ce locatarii blocului il acuza pe Sanda ca a darimat un zid de rezistenta, acesta are o atitudine sfidatoare fata de reclamanti


Locatarii unui bloc din cartierul Dacia, din municipiul Tirgu Jiu, de peste doua luni nu mai au o viata linistita, din cauza lucrarilor de modificare a unui apartament, al carui proprietar este chiar viceprimarul orasului, Gabriel Sanda. Vecinii acestuia sint revoltati pentru ca peretii si tavanul locuintelor lor s-au crapat, iar viceprimarul manifesta o atitudine sfidatoare fata de ei.


Apartamentul Mariei Tomescu, de 57 de ani, este situat chiar sub locuinta edilului. Peretii si tavanul apartamentului s-au crapat. Maria Tomescu spune ca a fost nevoita sa o duca pe mama sa la tara din cauza zgomotelor puternice: „Am fost plecata o perioada si, cind m-am intors, am gasit tavanul crapat in toata casa si mizerie peste tot. A trebuit sa o duc pe mama la tara, pentru ca nu mai putea sa stea in zgomotul asta. Nu a avut bunul simt (viceprimarul Sanda – n.r.) sa vina si sa discute cu noi, sa isi ceara scuze pentru deranjul pe care l-a facut si sa repare ce a stricat. Nici nu il cunosc, ca nu a venit pe aici. Nu poti sa iti bati joc de un bloc, chiar daca esti viceprimar“.


Vecinii il acuza pe Sanda ca pune in pericol rezistenta blocului


Gabriel Sanda este acuzat de vecini ca a demolat un zid de rezistenta si, in acest fel, siguranta blocului este pusa in pericol. „Zidul are o grosime de 40 cm si el l-a demolat. Am fost acolo si muncitorii pe care i-am gasit mi-au spus ca au proiect“, a mai spus Maria Tomescu.


Ion Tuca este unul dintre pensionarii care locuiesc in imobilul in care viceprimarul si-a achizitionat o locuinta. Acesta spune ca nu mai are liniste de cind Sanda s-a mutat in bloc: „A batut toata ziua. A desfiintat tot peretele. Am inteles ca ar avea proiect, dar cine stie cum a facut rost de el daca lucreaza la primarie. Daca are bani si vrea sa isi faca o locuinta cum doreste, de ce nu isi face o vila? Nici macar bunul simt sa ne spuna ca vrea sa isi faca unele lucrari in apartament nu a avut. Profita de faptul ca e viceprimar si isi face de cap. Locuiesc in acest bloc de cind s-a construit, dar nu am vazut asa ceva“.


Edilul gorjean nu a vrut sa comenteze


Si locuinta lui Ilie Aurel, care se afla deasupra apartamentului viceprimarului, a fost afectata. Acesta spune ca usile din casa nu i se mai inchid bine: „Au inceput sa imi apara crapaturi la colturi si usile camerelor nu se mai inchid bine. S-a speriat si nepotica de sapte ani, din cauza zgomotului“. Mai mult decit atit, locatarii blocului spun ca molozul a fost ridicat de tractorul Directiei de Servicii Comunale din cadrul Primariei Tirgu Jiu.


Gabriel Sanda nu a vrut sa raspunda acuzatiilor pe care i le aduc vecinii: „Azi e duminica si nu pot sa va spun nimic. Veniti la birou. Sa verificati proiectul inainte“, a spus acesta. Viceprimarul detine si o vila in comuna Runcu.


Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a spus ca va face verificari: „Cetatenii trebuia sa vina la mine si sa-mi spuna. Eu nu stiu nimic de treaba asta. Noi caram molozul de peste tot. Toti cetatenii duc molozul linga containere si de acolo ori il ridica AQUATERM, ori DSC. Primaria ridica pentru toata lumea. In toate tarcurile din jurul ghenelor exista moloz de la modificari. Voi verifica daca are autorizatie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS