16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Nea Jenica“ de la Galicea Mare i-a dat papucii lui Ion Calin

„Nea Jenica“ de la Galicea Mare i-a dat papucii lui Ion Calin

Presedintele PSD Dolj, Ion Calin, a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca primarul Jenica Aftinescu este „cel mai fidel pesedist“, fara sa stie ca omul are de o luna carnet de membru PD


Presedintele PSD Dolj, Ion Calin, a afirmat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca mai multi primari ai acestei formatiuni politice sint in atentia organelor de ancheta, in urma unor sesizari anonime. Calin a spus ca in spatele anonimelor sint oamenii actualei puteri politice, care urmaresc sa hartuiasca primarii si sa-i determine sa se inscrie in partidele aflate la guvernare.


„Sesizarile nesemnate au fost dirijate catre organele de cercetare penala, insa in nici unul dintre cazuri nu s-au constatat abateri grave de la lege“, a declarat liderul PSD Dolj, fara insa sa precizeze numele vreunui primar pesedist „anchetat“. Ion Calin s-a referit si la schimbarea din functie a directorilor de servicii deconcentrate instalati pe vremea guvernarii PSD, afirmind ca acest lucru nu este normal. Totusi, seful pesedistilor doljeni a recunoscut ca si partidul din care face parte a facut „abuzuri“ in perioada in care a detinut puterea: „Eu nu zic ca n-am facut si noi niste abuzuri si niste abateri.


Giugea: „Isi trimite singur felicitari de sarbatori“


„In momentul in care am venit la putere am schimbat 10% dintre directorii de institutii, dar i-am schimbat pe cei incompetenti. Daca vom veni din nou la putere vom da si noi afara toti acei incompetenti care au fost pusi in fruntea unor institutii fara vreo legatura cu meseria lor“, a mai spus Calin. De asemenea, presedintele PSD Dolj a atacat in termeni duri reacentele afirmatii ale liderilor locali ai Aliantei D.A. PNL-PD, care au spus ca, dupa schimbarea puterii, o serie de primari PSD au cerut sa se inscrie in partidele aflate la guvernare. „Sint minciuni. Noi n-am pierdut nici un primar!“. La rindul sau, prefectul PD de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca institutia pe care o conduce controleaza toti primarii din judet si nu in special pe cei ai PSD. Cit despre „anonime“, Giugea a spus ca acestea nu sint luate in considerare de institutia prefectului. „Nu stiu daca sint zece anonime primite de prefectura in noua luni“, a afirmat Giugea. Referindu-se la Ion Calin, prefectul a raspuns: „Unii au mania anonimelor. Probabil ca isi trimite singur felicitari de sarbatori“.


„Nea Jenica“, pedist cu acte fara stirea lui Calin


Un episod aparte il constituie cazul primarului pesedist al localitatii Galicea Mare, Jenica Aftinescu. Trecerea lui Aftinescu la PD a fost calificata de Ion Calin ca o alta dezinformare a liderilor locali ai actualei puteri. „Nea Jenica este cel mai fidel pesedist“, a afirmat Calin. Surpriza lui Calin este ca „nea Jenica“ a devenit recent pedist cu acte in regula. Primarul si-a depus adeziunea la noul partid pe 20 august si, dupa ce solicitarea sa a trecut prin forurile de conducere ale PD Dolj, i s-a facut si carnet de membru, pe 1 septembrie. Asadar, de vreo doua luni Jenica Aftinescu a renuntat la PSD, iar liderul filialei nu stie acest lucru. Vicepresedintele PD Dolj, Gelu Visan, a declarat ca Ion Calin nu cunoaste realitatea din filiala pe care o conduce.


„Habar nu are de ce se intimpla in propria organizatie. Sint zece primari de la PSD cu care PD este in acest moment in discutii. Ei au venit catre noi, nu ne-am dus noi la ei. In orice caz, vom lua de la PSD ce au ei mai bun, primarii cei mai corecti“, a spus Visan. Tot Visan a spus ca in cazul localitatii Galicea Mare, inca doi pesedisti de frunte si-au depus adeziunile la PD, pentru aprobare. Este vorba despre viceprimarul comunei, Durlanu Virgil, si despre Constantin Neagoe, care ar putea trage dupa ei la democrati intreaga filiala pesedista din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS