20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPesedistii se pling ca apar prea putin la televizor

Pesedistii se pling ca apar prea putin la televizor

Pesedistii au ajuns sa se simta vinati de presa. In mandatul trecut, opozitia, Alianta PNL-PD, se plingea continuu ca in ziare si pe ecrane apar aproape numai PSD si Adrian Nastase. In sprijinul lor, aliatii aduceau monitorizari care aratau ca, intr-adevar, pesedistii erau mult mai prezenti pe ecrane – in plus si in context preponderent pozitiv – decit intr-o tara cu istorie democratica.


Balanta s-a inversat insa, asa ca aceia care se pling acum sint pesedistii. Ei sustin si ca stiu si cine este vinovat de aceasta situatie: acelasi Traian Basescu, inamicul numarul unu al PSD.


„Multumim pentru ultima oara presei, inainte de a o lua la bataie“, declara Traian Basescu in octombrie anul trecut, afirmatie citata ieri intr-o declaratie de presa a PSD. „Dupa noua luni de mandat basescian, «promisiunea sa electorala» referitoare la domesticirea presei devine certitudine“, se acuza in documentul social-democratilor.


Acestia nu explica cum a reusit Basescu – care nu are nici o putere executiva – sa subjuge presa romineasca, insa constata ca, potrivit masuratorilor CNA, regula celor trei treimi nu este respectata. Ceea ce omit insa sa spuna este ca despre nerespectarea acestei reguli (care stipuleaza ca puterea, opozitia si puterea administrativa ar trebui sa fie reflectate egal) s-a vorbit si cind erau ei la putere, insa atunci vina era aruncata pe publicitatea de stat, intre timp reglementata prin lege.


Nici societatea civila nu-i sprijina


Ceea ce-i supara insa cel mai tare este nu numai ca apar putin pe sticla, ci ca apar si in context negativ. Un fapt cu atit mai frustrant cu cit este mai neobisnuit, opozitia in general fiind creditata cu prezumtia de nevinovatie a celor care nu sunt la putere.


„Mai grav insa decit reflectarea cantitativa a opozitiei politice este faptul ca in proportie zdrobitoare, de aproximativ 90%, oponentii politici ai puterii sint prezentati in contexte negative. Data fiind gestionarea deplorabila a treburilor publice de catre administratia Aliantei PD-PNL, este de neconceput ca opozitia sa fie responsabilizata mediatic“, se revolta pesedistii.


Frustranta pentru PSD este si constatarea ca marea parte a societatii civile care critica aceleasi aspecte mandatul trecut s-a mutat la putere o data cu aliatii. „Subiectul este neinteresant si zvirlit in uitare si de catre sonorele voci ale societatii civile care si-au cistigat notorietatea pe aceasta tema“, acuza comunicatul.


In final, social-democratii isi exprima atit „ingrijorarea pentru escaladarea acestui fenomen generalizat de intoxicare a opiniei publice“, cit si speranta ca „sa traiti bine“, in limbaj audiovizual, nu se traduce cu „sa vedeti bine“ doua ore de program cu si despre Traian Basescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS