28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlan de invatamint eurostandardizat la Universitatea „Spiru Haret“

Plan de invatamint eurostandardizat la Universitatea „Spiru Haret“

Ieri s-a dat startul noului an universitar 2005-2006 si la centrul zonal din Craiova al Universitatii „Spiru Haret“, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Casa Stiintei si Tehnicii. Ceremonia a prilejuit intilnirea studentilor din primul an, si nu numai, ai Universitatii „Spiru Haret“ cu oficialitati ale urbei, dar si cu o parte din profesorii unitatii de invatamint superior din Banie.


La invitatia decanului Facultatii de Drept a sucursalei craiovene a Universitatii „Spiru Haret“, Gheorghe Bica, de a fi prezenti la ceremonia de deschidere a noului an de invatamint, au raspuns Georgel Enescu, seful IJP Dolj, viceprimarul Sorin Iordache, directorul SC Electroputere si fostul prefect de Dolj, Cornel Mondea, subprefectul Ion Groza, directorul general al Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, Silviu Dumitru, vicepresedintele Curtii de Apel Craiova, Costel Dragut, corespondentul Universitatii, fostul ministru Petre Gigea, si Antoaneta Dobrescu, fost senator, actual director al Liceului de Arta din Craiova.


In acest an, la cursurile centrului zonal din Craiova al Universitatii „Spiru Haret“ s-au inscris 2.000 de studenti, un numar aflat in continua crestere. Dupa cum a declarat directorul coordonator al unitatii de invatamint superior din Banie, Gheorghe Bica, Universitatea „Spiru Haret“ a preluat modelul eurostandardizat pentru cele trei cicluri de invatamint, de trei ani pentru invatamintul licentiat (la care se adauga si un supliment la diploma bilingv, pentru a putea fi recunoscut si in tarile Uniunii Europene), de unu, doi ani pentru master si trei ani pentru doctorat. Mai mult decit atit, a fost preluat si planul de invatamint al Facultatii de Drept de la Sorbona, astfel incit un student al Universitatii „Spiru Haret“ sa se poata transfera oricind la o universitate din Europa si viceversa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS