19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIonut Mitri a fost condus pe ultimul drum

Ionut Mitri a fost condus pe ultimul drum

• Ionut Marius Mitri, baietelul de cinci ani care a murit simbata la Spitalul de Urgenta Craiova in urma unei erori a medicului anestezist, dupa cum sustin parintii micutului, a fost condus ieri pe ultimul drum • Toata suflarea satului Balasan a jelit alaturi de familia lui Ionut plecarea acestuia mult prea devreme dintre cei vii


Ionut a intrat sanatos in sala de operatie


Miercuri, Ionut a plecat impreuna cu mama sa la Craiova pentru a fi operat de polipi. „Mi l-au luat din brate si l-au dus in sala de operatie. Peste cinci minute a inceput agitatia. I-am intrebat daca este vreo problema cu Ionut. Medicii mi-au ca se simte bine si ca il voi vedea in citeva minute. Abia dupa o ora am reusit sa-mi vad copilul. L-au scos mai mult mort decit viu. Inainte de operatie i-au luat singe si l-au cintarit, dar nu i-a facut nimeni nici un test sa vada daca este alergic sau nu la vreun medicament. A fost vazut si de chirurgul care trebuia sa-l opereze, care l-a pus sa deschida gurita sa-i vada amigdalele. Apoi mi-a spus ca totul va fi bine, ca operatia este foarte usoara si ca nu am de ce sa ma tem“, a spus mama baiatului. Din pacate, ceea ce trebuia sa fie o interventie chirurgicala simpla s-a tranformat intr-un cosmar. „Dupa ce a iesit din sala de operatie am aflat ca se intimplase ceva la anestezie si Ionut a facut stop cardiac. Doua zile s-a chinuit saracutul sa traiasca. Simbata l-am pierdut“, a mai spus Valentina Mitri. Parintii lui Ionut tin sa-i multumeasca doctoritei Malos, „singurul lui Dumnezeu in spitalul ala“, care a vegheat la capatiiul micutului pe parcursul celor doua zile in care acesta s-a zbatut intre viata si moarte. „Doctorita Malos a fost a doua mama pentru el“, a spus indurerat tatal lui Ionut.


Tot satul l-a plins pe micut


Curtea familiei Mitri s-a dovedit neincapatoare pentru numarul mare de persoane care s-au adunat sa-i spuna adio lui Ionut. Barbati, femei si copii deopotriva l-au plins pe micutul zglobiu si mereu pus pe sotii pe care l-au vazut miercuri plecind vesel la Craiova si care a fost adus duminica intr-un cosciug. Oamenii refuzau sa creada ca nu o sa-l mai vada pe Ionut alergind pe ulitele satului. „Era un copil energic. Nici nu-mi vine sa cred ca i s-a intimplat asa ceva. Era el un neastimparat, dar era mereu atent, stia sa se asigure cind trecea strada, nu l-am avut niciodata bolnav. Nu am avut nici un fel de probleme cu el, iar acum mi l-au omorit“, a spus plingind Aurel Mitri, tatal lui Ionut. In jur se auzeau frinturi de vorbe despre soarta atit de cruda a celui mic. Nimeni nu poate intelege cum un copil este dus la spital pentru o operatie banala si se intoarce de acolo fara viata. „L-am vazut eu, maica, marti. Era asa vesel. A venit si l-a luat pe nepotul meu, prietenul lui cel bun, si au plecat in curtea scolii sa joace fotbal“, a povestit o batrina cu ochii inrositi de plins.


„Mai am doar o ora-doua, apoi o sa-l vad numai in poze“


In momentul despartirii lui Ionut de casa in care s-a nascut si in care a crescut, familia lui si-a dat seama ca mai are putin timp de petrecut alaturi de el. Nenorocirea familiei Mitri a impresionat pe toata lumea. Chiar daca nu intelegeau prea bine ce se intimpla, colegii de gradinita si de joaca ai lui Ionut plingeau alaturi de cei mari. „Faptul concret e ca nu-l mai am. Mai am atit de putin timp de stat cu el, iar apoi n-o sa-l mai vad decit in poze. Singura mea alinare este Denisa, fetita mea. Ea a dormit noaptea trecuta alaturi de fratele ei, ea l-a mingiiat, este chiar mai puternica decit noi. Daca nu o aveam pe ea, pe cuvintul meu ca o omoram pe cea care ni l-a luat, Dumnezeu mi-e martor“, a afirmat Aurel Mitri. In clipa in care Ionut a fost scos din curte si urcat in remorca tractorului cu care urma sa fie dus la cimitir au inceput strigatele sfisietoare ale parintilor si bunicilor, care se rugau de scumpul lor sa nu plece. „Unde te duci tu, papusa mea? Cum o sa traim noi fara tine? S-a stins tineretea din trupul tau. De ce nu am murit eu, Doamne, de ce?“, se tinguia strabunica lui Ionut. „Asta a fost norocul nostru. Ce ursitoare rea ai avut, tu, puiule“, a spus si unul dintre bunici. Cortegiul a plecat ducind trupul micut al baiatului pe o cale fara de intoarcere, toti cei prezenti avind ochii scaldati in lacrimi.


Sicriul lui Ionut a fost umplut cu jucarii


O data ajunsi la biserica, prietenii baiatului s-au asezat de o parte si de alta a aleii care face legatura intre poarta si usa. Fiecare copil avea in mina o coroana peste care multi dintre ei varsau lacrimi. Alaturi de trupul neinsufletit al micutului parintii au asezat jucariile la care tinea el cel mai mult, printre care si o sabiuta. O data intrati in biserica, intr-o mina i-a fost asezata o luminare aprinsa, iar in cealalta tatal i-a pus sabia de jucarie. „Tine, tata, sabia in mina ca sa te aperi de cei rai. Sa fii viteaz, Ionelul meu!“, a exclamat tatal care pe tot parcursul slujbei l-a mingiiat pe cel mic. La „sarutarea cea de pe urma“ toti cei prezenti i-au spus adio lui Ionut si l-au sarutat pe frunte. Cum distanta dintre biserica si cimitir este foarte scurta, rudele baiatului n-au avut timp sa-l plinga atit cit ar fi dorit. La cimitir despartirea de Ionut parea imposibila, mama si tatal copilului au fost luati cu greu de linga cosciugul care trebuia coborit in cavou. Acestia abia se tineau pe picioare, iar pe buzele lor a ramas o singura intrebare: de ce?


Parintii vor sa se faca dreptate


Aurel Mitri vrea ca persoana vinovata de moartea fiului sau sa plateasca. Pentru aceasta, el este dispus sa faca tot ce ii sta in putere. Saptamina aceasta, barbatul va veni la Craiova pentru a depune si o plingere oficiala la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj. „Vreau sa se faca dreptate. Poate ca vor incerca sa musamalizeze, dar o sa fac tot posibilul pentru pedepsirea celor raspunzatori. O sa merg si la Bucuresti, o sa fac si greva foamei, pina la urma tot o sa ma bage cineva in seama si se va face dreptate“, a adaugat Aurel Mitri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS