17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea Spitalului de Urgenta Craiova a sesizat Colegiul Medicilor

Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a sesizat Colegiul Medicilor

In urma articolului din numarul de ieri al ziarului nostru, referitor la cazul baietelului de cinci ani decedat dupa o anestezie la Spitalul de Urgenta Craiova, conducerea unitatii sanitare s-a autosesizat si a declansat o ancheta interna. Totodata, administratia spitalului a sesizat si Colegiul Medicilor. „Conducerea spitalului s-a autosesizat in ceea ce priveste cazul Ionut Marius Mitri si a declansat o ancheta proprie prin Comisia Interdisciplinara de Etica si Analiza a Incidentelor si Accidentelor Clinice, cu specialisti din cadrul spitalului. Rezultatele anchetei vor fi facute publice in momentul finalizarii investigatiei. In paralel, s-a transmis documentatia privind acest caz catre Colegiul Medicilor Dolj, solicitindu-se o ancheta de specialitate si din partea acestei institutii“, a precizat conf. dr. Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenta Craiova.


Pe linga cele doua investigatii medicale, cazul decesului baietelului din Balasan se afla si in atentia justitiei. Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj asteapta cu infrigurare rezultatele definitive ale autopsiei efectuate de medicii legisti, pentru a afla daca doctorita anestezista Teodora Rolea se face sau nu vinovata de moartea lui Ionut Marius Mitri.


Comisia de Etica a spitalului sustine ca e posibil ca anestezista sa nu fi gresit


Ieri, in jurul prinzului, la Spitalul de Urgenta Craiova s-a intrunit Comisia Interdisciplinara de Etica, compusa din nume „grele“ ale medicinei craiovene: prof. dr. Corneliu Sabetay, dr. Raducu Nemes, prof. dr. Florea Purcaru, prof. dr. Elena Ionita. In urma studierii foii de observatie si analizelor efectuate pacientului Ionut Marius Mitri, dar si a situatiei de fapt, comisia a ajuns la o concluzie partiala, anume aceea ca baietelul a suferit un stop cardiac survenit in inductia anestezica, resuscitat si cu evolutie dificila post-resuscitare. Specialistii sustin ca literatura de specialitate descrie posibilitatea producerii, in inductia anestezica, a unor „stopuri cardio-respiratorii de etiologie plurifactoriala care nu au legatura cu starea de sanatate aparenta a bolnavului“. Cu toate acestea, Comisia Interdisciplinara de Etica s-a abtinut sa dea un verdict asupra cauzelor care au generat stopul cardiac, considerind ca, fara raportul medico-legal final, nu exista suficiente elemente pentru a o acuza sau disculpa pe medicul anestezist Teodora Rolea. Ancheta interna in acest caz va continua, zilele urmatoare, cu audierea tuturor persoanelor care au avut vreo legatura cu tratarea pacientului Ionut Marius Mitri, care a decedat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde fusese adus de parinti pentru a fi operat de polipi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII