19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopreşedinţii Alianţei D.A. Gorj se bat pentru funcţia de prefect de Gorj

Copreşedinţii Alianţei D.A. Gorj se bat pentru funcţia de prefect de Gorj

Copreşedinţii Alianţei Dreptate şi Adevăr, de la nivelul judeţului Gorj, aspiră la postul de prefect al judeţului. Atit Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, cit şi Ştefan Popescu Bejat, liderul PD Gorj, spun că au fost desemnaţi de organizaţiile pe care le conduc să ocupe funcţia de prefect.

Dan Ilie Morega a precizat că a fost propus de Comitetului interimar de conducere a partidului să ocupe această funcţie, dar că o decizie se va lua la nivel central. Ştefan Popescu Bejat susţine că este candidatul PD pentru funcţia de prefect: „Eu am fost desemnat candidatul PD pentru această funcţie. Pină la sfirşitul acestui an se va cunoaşte numele viitorului prefect“. Cei doi nu au exclus din cărţi Partidul Umanist Roman, care va avea la nivelul ţării cinci prefecţi şi şapte subprefecţi.

Ştefan Popescu Bejat a fost preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi, apoi, timp de două mandate, in perioada 1996-2004, deputat de Gorj. Dan Ilie Morega a mai ocupat funcţia de prefect, insă pentru o scurtă perioadă de timp. Cei doi candidaţi au rămas in urma alegerilor parlamentare fără un post important, nefiind incluşi pe listele parlamentare.

Greblă nu vrea să vorbească despre postul de prefect

Totuşi, pot apărea şi surprize in ceea ce priveşte viitorul prefect de Gorj. Cu toate că este vicepreşedintele PSD Gorj, Toni Mihail Greblă se gandeşte să se intoarcă pe scaunul de prefect, de unde a plecat in urmă cu aproximativ opt luni, in urma unui conflict cu Nicolae Mischie, pe atunci preşedintele PSD Gorj. Greblă este susţinut de liderul minerilor, Marin Condescu, care a negociat cu o echipă condusă de fostul ministru al economiei, Radu Berceanu, susţinerea lui Băsescu in turul II al alegerilor prezidenţiale. Condescu i-a sugerat prietenului său să plece din PSD, pentru a ocupa acest post, mai ales că din 2006 funcţionarii publici nu vor mai avea voie să facă parte din vreun partid. Toni Mihail Greblă a refuzat insă să ne spună dacă este interesat de postul de prefect: „Nu pot să vă spun nimic. Intrebaţi-mă mai bine cum am petrecut de Crăciun sau unde imi voi petrece Revelionul“.

Potrivit unor surse din interiorul Alianţei D.A., şi omul de afaceri Ion Firiza, care deţine Complexul turistic Cheile Buţii, are şanse să fie numit in funcţia de prefect al judeţului Gorj, acesta fiind un mai vechi prieten al actualului preşedinte Traian Băsescu. „Nu ştiu dacă este membru in organizaţia noastră. Eu am discutat cu el şi mi-a spus că vrea să se ocupe de afaceri. Dar nu se ştie niciodată“, a spus Ştefan Popescu Bejat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS