15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO Dacie cu sapte pasageri s-a facut praf, izbindu-se de un copac de pe marginea drumului

O Dacie cu sapte pasageri s-a facut praf, izbindu-se de un copac de pe marginea drumului

Un accident bizar, din care au scapat cu viata ca prin urechile acului sase sau sapte persoane, a avut loc ieri-dimineata in comuna dojeana Circea, pe DN 6. O Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare DJ 06 KPI, condusa de Florea Neamtu, de 58 de ani, care se indrepta spre Craiova, a parasit carosabilul pe partea dreapta. Masina a urmat o traiectorie aproape rectilinie, fara sa lase urme de frina.

Dupa ce a parcurs primii metri cu rotile din dreapta pe iarba, Dacia a trecut la doua palme de o borna kilometrica din beton.

Aproximativ 30 de metri mai departe, autoturismul s-a izbit de un copac cu coltul sting din fata, rezultatul impactului tradind viteza excesiva cu care se deplasa. Dacia s-a intors cu fata in directia din care venise.

Toata partea stinga, de la faruri pina la aripa din spate, s-a desfacut precum capacul unei cutii de conserve, pragul rupindu-se de pedalierul si de podeaua masinii, iar usa din fata a ajuns in spatele… celei din spate.

La Spitalul de Urgenta Craiova au ajuns conducatorul auto si Mariana Sidoniac, de 46 de ani. Cei doi au scapat cu leziuni nu tocmai grave, tinind cont de starea masinii. Ceea ce a povestit femeia depaseste limitele normalului.

„Eu faceam autostopul in Apele Vii (Dolj – n.r.), de unde m-a luat Florea Neamtu. In masina mai erau sotia acestuia, alti doi soti cu un copil de vreo cinci ani si o baba. Cind am urcat si eu, ne-am facut sapte. Tin minte ca pe drum soferul discuta continuu cu toata lumea. La un moment dat, am simtit ca ne rasturnam, a urmat un soc puternic, dupa care nu mai stiu ce s-a intimplat. La spital am ajuns decit eu si soferul… nu stiu unde sint ceilalti ce

s-a intimplat cu ei. Pur si simplu au disparut“.

Cadrele medicale ale ambulantei, care au fost la fata locului, au spus ca au gasit acolo doar doua persoane ranite, pe care le-au dus la spital. Si medicii, si politisti presupuneau ca Florea si Mariana sint sot si sotie, ceea ce nu este adevarat. Cadrele medicale ne-au spus insa ca martorii evenimentului au vazut citeva persoane iesind din masina avariata si fugind… pe cimp.

Sa recapitulam! O Dacia cu sapte persoane in ea se face praf, dar numai doua ajung la spital, una fiind doar… usor ranita. Celelalte cinci, nu numai ca n-au patit nimic dupa ce masina s-a dezmembrat, dar au mai avut si puterea de a fugi „peste cimp“.

Clar ciudat acest accident. Cu toate am fi de acord, dar un lucru nu-l intelegem: cum a putut sotia soferului sa fuga si sa-l lase accidentat, dar mai ales… baba?!

Este imposibil de imaginat o baba scaparindu-i calciiele peste cimp. Si totusi, linga masina nu mai era nimeni… Nu mai putem spune decit ca si acest accident a avut loc in aceeasi zona in care si-au pierdut viata in accidente zeci de oameni: DN 6 Circea – Cosoveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS