10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal Barbu i-a scos matele cu sapa lui Benea

Barbu i-a scos matele cu sapa lui Benea

Cearta a inceput de la ciinii lui Barbu, care ii atacau pe toti satenii si toate carutele care treceau prin dreptul casei lui

Lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj au reusit sa puna mina marti pe Vasile Barbu, de 40 de ani, din Simnicu de Sus, care era dat in urmarire generala de aproape doua saptamini, fiind acuzat de tentativa de omor calificat.

A sarit cu sapa sa-si apere ciinele

Fapta pentru care este acuzat Barbu s-a petrecut in dimineata zilei de 22 iunie. Trecind prin fata casei acestuia cu caruta, consateanul lui, Cristian Benea, de 32 de ani, era sa-si gaseasca moartea acolo. Atacat de ciinii lui Barbu, calul de la caruta lui Benea era cit pe-aci sa rastoarne atelajul. Enervat peste masura, mai ales ca toti satenii care treceau pe acolo erau atacati de ciinii pe care Barbu ii avea slobozi, Benea s-a dat jos din caruta si a apucat sa-i dea un sut uneia dintre jigodii. Doar ca Vasile Barbu, care era prin fata casei, vazuse intimplarea si a iesit in ulita injurindu-l cum ii venea la gura pe consateanul lui care „isi permisese“ sa-i loveasca ciinele. A pus mina pe o sapa si, nici una, nici doua, l-a lovit pe Benea cu ea in abdomen.

Victima a cazut din picioare, nevenindu-i parca sa creada ca intestinele ii ies din abdomen prin rana capatata de la sapa. „Autorul faptei i-a produs victimei o plaga abdominala cu evisceratie, care i-a pus in primejdie viata“, a explicat procurorul Flavius Cristea, din cadrul Parchetului Tribunalului Dolj. Cristian Benea a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde medicii au reusit cu greu sa-i salveze viata.

Dindu-si seama ce a facut, Vasile Barbu a disparut de acasa. Stia ca-l asteapta puscaria, mai ales ca mai fusese la inchisoare. Dat in urmarire generala pe 25 iunie, politistii judiciaristi doljeni il cautau de zor, mai ales ca pe numele sau Tribunalul Dolj emisese un mandat de arestare pe 30 de zile, care opera de la data prezentarii sau retinerii. Barbu insa se ascundea pe la rudele din mai multe localitati ale judetului. La un moment dat, politistii si-au dat seama ca este posibil sa se fi intors acasa cel cautat. Concubina si cei patru copii ai lui stateau cam mult timp pe acasa, nu mai plecau sa-si viziteze rudele din alte comune. Convinsi ca invinuitul a revenit la domiciliu, oamenii legii au organizat marti dimineata o descindere la el acasa. L-au cautat in casa, l-au cautat afara, l-au cautat in grajd, insa nu dadeau de el. Li s-a parut ceva suspect, atunci cind i-au vazut pe copii speriati, susotindu-si din cind in cind cite ceva la ureche, asa ca au mai rascolit o data casa. Atunci au descoperit ascunzatoarea.

„Nu sint de vina, el a cazut in sapa mea“

Politistii au observat ca in grajd exista o usa care dadea in casa. In schimb, usa nu se vedea din casa, in dreptul ei fiind prinsa in cuie pe perete o carpeta. Politistii au vrut intii sa deschida usa dinspre grajd. N-au putut, pentru ca exact alaturi era priponit calul lui Vasile Barbu, care a incercat sa-i muste si sa-i loveasca pe oamenii legii cu copitele. Atunci, politistii au intrat in casa si au pipait carpeta prinsa de perete. In spatele ei se simtea ceva moale, asa ca s-au hotarit sa o dea la o parte. „In spatiul de 25-30 de centimetri dintre carpeta si usa grajdului statea in picioare exact cel pe care-l cautam. Cind i-am descoperit ascunzatoarea si am dat jos patura, Barbu, dindu-si seama ca nu are scapare, a inceput sa ne salute si sa strige intr-una «Sa traiti!», «Sa traiti!»“, a mentionat subcomisarul Liviu Firanescu, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale.

Cercetat de Parchetul Tribunalului Dolj pentru tentativa de omor calificat, Vasile Barbu risca 12 ani de puscarie. Audiat de procurori si politisti, invinuitul a sustinut ca nu are nici o vina in legatura cu cele intimplate, spunind ca Benea s-a ranit singur: „A cazut in sapa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS