21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de soferi au ocolit un bolnav cazut pe sosea

Sute de soferi au ocolit un bolnav cazut pe sosea

Un tinar a zacut mai mult de o ora in mijlocul strazii Bariera Vilcii din Craiova, la iesirea din municipiu catre Horezu, pina ce un sofer sa traga pe dreapta si sa se intereseze ce este cu persoana intinsa pe carosabil. Desi l-au vazut cazut in strada, luni seara, in jurul orei 19.00, sute de soferi l-au ocolit pe barbatul suferind, fara a opri sa-l ajute. Singurul care a tras pe dreapta si a chemat o ambulanta a fost un politist de la Circulatie, care mergea spre casa.

Marian Florea, din comuna doljeana Bratovoiesti, este angajat ca zilier la preotul din Simnicu de Jos. El se deplasa, luni seara, de la Craiova spre Simnic, cind i s-a facut rau si a cazut in mijlocul strazii in fata fostului sediu al Avicola din cartierul Bariera Vilcii. Zeci, daca nu sute de masini au trecut pe linga el, unele ocolindu-l la o distanta de citiva centimetri, dar nimeni nu a catadicsit sa opreasca, facind exceptie un politist. „Ma duceam catre casa si am vazut un sir mare de masini care circulau in fata mea, reducind viteza in fata la Avicola pentru a ocoli ceva aflat pe sosea. Am crezut ca este vorba de vreo gura de canal fara capac, dar cind am ajuns mai aproape am vazut ca, de fapt, era un om cazut pe sosea. Am oprit masina in dreptul lui, pentru ca nu cumva sa-l loveasca vreun alt autovehicul, si am facut semn unui alt sofer sa-si opreasca masina de partea cealalta a barbatului cazut. Apoi am sunat la ambulanta, de unde cadrele medicale mi-au recomandat sa nu-l misc pe cel cazut, pentru ca ar putea sa aiba ceva la coloana vertebrala. Pina sa vina ambulanta, l-am intrebat pe tinarul care era intins pe sosea cum se simte. Nu putea sa vorbeasca, dar mi-a facut semn catre stomac si catre cap. I-am dat putina apa, apoi am asteptat ambulanta sa vina sa-l ia“, povesteste inspectorul Constantin Preda, din cadrul Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Agentii de la Ordine Publica au vrut sa-i ia o declaratie sefului de la Circulatie

Politistul – care, pina la intoarcerea din concediu a inspectorului principal Ionel Sandu a preluat si atributiile de sef al Biroului Politiei Rutiere Craiova – s-a aratat de-a dreptul ingrozit de nepasarea soferilor care au trecut pe linga tinarul cazut pe carosabil fara sa opreasca: „Este inadmisibil ce s-a intimplat! Sint zeci, poate sute de masini care au trecut pe aici, dar nimeni nu a oprit pina acum sa vada ce se intimpla cu barbatul cazut in strada. Nu mi-am inchipuit ca oamenilor nu le pasa de cineva aflat in suferinta, trecind pe linga el cu masina mai sa-l calce. Incredibila aceasta nepasare…“.

La fata locului a sosit pina la urma o ambulanta care l-a dus pe Marian Florea la Spitalul de Urgenta Craiova. O data cu ambulanta au sosit la fata locului si citiva politisti de la Ordine Publica, pregatiti sa investigheze cele intimplate. Politistii s-au dus la inspectorul Preda, care era imbracat in civil, si l-au rugat sa le arate buletinul si sa ii urmeze pentru a da o declaratie despre cele intimplate. Cum zimbetele celor citiva gura-casca nu i-au convins pe politisti ca e ceva „putred“ in demersul lor, a fost nevoie ca inspectorul sa faca lumina si sa-i linisteasca pe agentii de ordine publica, dezvaluindu-le ca, de fapt, el e „Preda de la Circulatie“.

Cit despre tinarul cazut in mijlocul soselei, Florea Marin si-a revenit la spital. Medicii sustin ca pacientul facuse o criza de ulcer, care s-a accentuat din cauza caldurii si a faptului ca a stat atit de mult timp in mijlocul strazii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS