14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoua brutarii din Tirgu Carbunesti si Novaci au fost inchise de OJPC

Doua brutarii din Tirgu Carbunesti si Novaci au fost inchise de OJPC

Doua brutarii din Tirgu Carbunesti si Novaci au fost inchise ieri de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj.

O razie efectuata de OJPC si de echipe de jandarmi a scos la iveala mai multe nereguli legate de asigurarea conditiilor igienico-sanitare. Ambele unitati de productie ale brutariilor SC PIRATII SRL Carbunesti si CONSUM COOP Novaci erau neigienizate, pe podele aflindu-se apa cu faina, incaperile nefiind aerisite. Faina era depozitata in conditii necorespunzatoare, fiind introdusa in malaxor din saci, fara sa fie cernuta.

Personalul de la SC PIRATII SRL nu avea carnete de sanatate, iar faina era depozitata intr-o magazie de tabla cu gauri, pe unde patrundeau sobolanii si apa. Navetele de piine erau depozitate pe paviment.

La CONSUM COOP Carbunesti au fost descoperite in magazia de faina excremente de sobolan. La ambele brutarii personalul nu a putut prezenta licente de fabricatie si buletine de analiza a produsului finit. Pentru neregulile constatate, patronii brutariilor risca o amenda contraventionala in valoare de 100.000.000 de lei, fiind inchise pe o perioada de sase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS