16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 40 de gorjeni au fost internati cu fracturi

Peste 40 de gorjeni au fost internati cu fracturi

Batrinii vin la spital cu pansamentele de acasa

Medicii de la Sectia ortopedie a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu nu mai fac fata avalansei de internari. De la Craciun si pina ieri, aproape 40 de cetateni s-au prezentat cu miinile sau cu picioarele fracturate, solicitind ingrijiri.

Cei mai multi sint pensionari care ies la cumparaturi sau merg la spital, fara sa fie atenti la gheata de pe trotuare sau de pe strazi. Cind se prezinta la Sectia ortopedie, bolnavii afla ca trebuie sa-si cumpare materialele sanitare: pansamente, fese, unguente.

Vasilica Popescu, pensionara, a cheltuit 300.000 de lei pentru a cumpara materialele sanitare. „Eu am o pensie de un milion patru sute de mii. Sotul a alunecat pe gheata si s-a lovit la coaste. Am dat o gramada de bani pentru a-l trata. Cine a mai pomenit sa vii de acasa cu plasa de pansamente? Am dat banii, ce sa fac? N-o sa-l las asa, sa sufere!“, a spus Vasilica Popescu.

Datorii care nu se mai termina

Sectia ortopedie a fost mereu „cenusareasa“ Spitalului Judetean din Tirgu Jiu. De fiecare data, medicii au ramas fara materiale sanitare, fiind pusi in situatia de a le cere bolnavilor sa le cumpere. Din cauza lipsei de atele, pentru a-i imobiliza piciorul unei batrine s-au folosit doua scinduri.

„Lucram in conditii grele si ne este rusine sa le tot spunem oamenilor sa vina de acasa cu materialele sanitare. Multi s-au obisnuit cu starea grea prin care trece sectia si cu toate lipsurile. Conducerea ne-a interzis sa mai vorbim despre ceea ce se intimpla. De parca, daca lumea nu afla, situatia este mai buna“, au declarat cadrele medicale de la Sectia ortopedie, sub protectia anonimatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS