16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii de frontiera de la Girla Mare au sanctionat 480 de persoane

Politistii de frontiera de la Girla Mare au sanctionat 480 de persoane

Politistii de frontiera din sectorul Girla Mare, judetul Mehedinti, au desfasurat de la inceputul acestui an 8.420 de misiuni preventive-patrulari, posturi de observare, pinde, filtre, posturi de control, patrulari fluviale.

Dintre acestea, 121 au reprezentat posturi de observare cu aparatura moderna de termoviziune. Au fost executate 116 actiuni, in cooperare cu organele locale de politie, care au vizat combaterea migratiei ilegale si a contrabandei. Au fost verificate 2.800 de autoturisme, peste 6.500 de persoane si 215 ambarcatiuni pescaresti.

„Au fost instruite peste 2.250 de persoane, care desfasoara diferite activitati in apropierea frontierei de stat, iar 15 persoane au fost cercetate pentru braconaj piscicol, tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat si furt de lemne. 480 de persoane au fost sanctionate contraventional, pentru diferite fapte, valoarea amenzilor aplicate fiind de 263 de milioane de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri, in valoare de 106 milioane de lei. Cele mai multe dintre infractiuni s-au inregistrat in domeniul pescuitului ilegal“, a spus inspector principal Ion Dinca, comandantul SPF Girla Mare.

Malul sting al Dunarii, aparat inca din perioada aureliana

Primele marturii ale unor fortificatii in zona Girla Mare dateaza din perioada aureliana. Castrul roman, de forma patrata, cu latura de 100 de metri, avea turnuri la colturi, val si sant de aparare. La distrugerea acestei fortificatii, pe linga purtatorii culturii Dridu, au mai contribuit conditiile naturale si construirea soselei Gruia-Balta Verde-Gogosu. In 1904, prin Inaltul Decret 884, a fost infiintata Compania 12 Corabia, cu patru plutoane: Gruia, Calafat, Bechet si Corabia. In 1950, s-a infiintat Regimentul 6 Graniceri-Calafat, care avea sectorul de responsabilitate intre Pristol si confluenta Oltului cu Dunarea.

Intre 1961-1999, in zona a functionat Batalionul 67 graniceri, din cadrul Brigazii 2 Graniceri Severin, iar intre 1999-2000 au functionat detasamentele Salcia si Gruia, in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin.

„In mai 2000, a luat fiinta Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti, cu opt sectoare, printre care si SPF Salcia. In mai 2003, acest sector, prin desfiintarea sectorului Vrancea, si-a marit zona de responsabilitate, schimbindu-si sediul in comuna Vrata si denumirea in SPF Girla Mare. In prezent, acest sector asigura supravegherea si controlul la trecerea frontierei de stat, pe o distanta de 43,8 kilometri si cuprinde comunele Salcia, Pristol, Girla Mare si Gruia“, a precizat inspector principal Ion Dinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS