15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru tinere din Mehedinti au fost retinute de politistii de frontiera

Patru tinere din Mehedinti au fost retinute de politistii de frontiera

Patru tinere au fost retinute vineri, pe raza localitatii mehedintene Gruia, in timp ce se pregateau sa paraseasca ilegal Romania, cu ajutorul unei calauze sirbe. Fetele urma sa fie trecute Dunarea si sa fie vindute unei retele internationale de trafic de carne vie.

Politistii de frontiera mehedinteni au avut informatii despre grupul care urma sa treaca ilegal frontiera si au intensificat masurile de supraveghere. In jurul orei 7.30, patru siluete si-au facut aparitia prin padurea de la marginea Dunarii, incercind sa se ascunda dupa fiecare obstacol din teren. „Cind cele patru persoane au ajuns la malul Dunarii si s-a apropiat ambarcatiunea din partea sirba, s-a actionat pentru retinerea fugarilor. Cele patru tinere aveau virste intre 20 si 28 de ani, iar calauza avea 27 de ani“, a spus comisar Teodor Ciodaru, ofiter specialist II la Serviciul de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere, din Politia de Frontiera Mehedinti.

Pentru retinerea grupului, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de avertisment, in plan vertical. „Aplicatia desfasurata de politistii din sectorul Girla Mare a vizat o activitate deosebit de importanta la granita de sud-vest, si anume prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane. Aceasta infractiune face parte din gama celor transfrontaliere si este extrem de complexa. Pentru combaterea fenomenului coopereaza toate institutiile Ministerului Administratiei si Internelor“, a spus purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti, subcomisar Mariana Cenea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS