20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBilci pe banii contribuabililor la sedinta Consiliului Judetean Gorj

Bilci pe banii contribuabililor la sedinta Consiliului Judetean Gorj

• Pentru ca fostul director al Directiei de Gospodarire Comunala a cerut plingind un loc de munca la Consiliul Judetean Gorj, consilierii au votat marirea CA al Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj • CJ Gorj va inchiria cu 150 de dolari pe luna cabana de la Baia de Fier, in care s-a investit aproape un miliard de lei • Suma reprezinta pretul de pornire a licitatiei de inchiriere • Cu banii respectivi, investitia va fi acoperita in 15 ani

Ultima sedinta a Consiliului Judetean (CJ) Gorj s-a transformat intr-un adevarat bilci. Cu toate ca nu au avut pe ordinea de zi decit sase puncte, consilierii si conducerea consiliului judetean s-au dat in stamba si s-au incurcat in voturi. La punctul doi de pe ordinea de zi s-a dezbatut modificarea numarului de membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Intreprinderii de Drumuri si Poduri (IDP) Gorj. Avind la baza si o decizie a Adunarii Generale a Actionarilor a IDP Gorj, consiliul judetean a propus marirea numarului de membri ai CA de la sase la sapte. Al saptelea membru propus de consiliul judetean a fost Aurel Popescu, pensionar, fost director al Directiei de Gospodarire Comunala. Motivul a fost acela ca Aurel Popescu a solicitat plingind consiliului judetean un loc de munca. In semn de recunoastere a profesionalismului de care a dat dovada de-a lungul anilor Aurel Popescu, tinind cont si de recomandarea primita, consilierii judeteni au hotarit marirea numarului de membri ai CA al IDP Gorj.

Cabana Baia de Fier, inchiriata cu 150 de dolari prin licitatie publica

Punctul cinci de pe ordinea de zi a vizat inchirierea cabanei de la Baia de Fier, care este de doua luni in proprietatea consiliului judetean. In luna octombrie, institutia a platit aproape un miliard de lei, bani publici, pentru cumpararea obiectivului.

Nici nu a intrat bine in patrimoniul judetului si consilierii au inchiriat-o cu 150 de dolari pe luna, reprezentind pretul de pornire a licitatiei. Pentru ca unii consilieri au votat impotriva, iar votul favorabil nu iesea, dupa doua incercari s-a trecut la votul nominal la care au „participat“ si doi consilieri care nu erau in sala. In cele din urma, hotarirea a trecut, iar cabana urmeaza sa fie inchiriata pentru unu – doi ani, prin licitatie, unei persoane fizice. Cu toate acestea, in expunerea de motive este scris clar ca folosind acesti bani, investitia facuta de CJ Gorj cu finantarea contribuabililor este acoperita in 15 ani. „Valoarea propusa a chiriei, la cursul actual, asigura acoperirea integrala a valorii de cumparare a cabanei in 15 ani. Fata de cele expuse mai sus, propunem adoptarea proiectului de hotarire in forma prezentata“, se spune in expunerea de motive, anexata hotaririi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS