14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTaximetristul-„consilier“ in Ministerul Justitiei, arestat de judecatorii gorjeni

Taximetristul-„consilier“ in Ministerul Justitiei, arestat de judecatorii gorjeni

• Desi procurorul a propus si arestarea juristei Gabriela Baciu, judecatorul a respins cererea • Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a facut recurs impotriva acestei hotariri

Dupa ce s-a plimbat nestingherit prin Ministerul Industriilor si Resurselor, pretinzind ca este consilier, taximetristul Vasile Matei a ajuns dupa gratii. Impotriva lui judecatorii gorjeni au emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Colaboratoarea sa in afacerile cu autorizatii de fier vechi, jurista Gabriela Baciu, a scapat insa de arest si va fi cercetata in stare de libertate. Aceasta continua sa lucreze la minister.

Taximetristul recidivist Vasile Matei, din Bucuresti, a ajuns celebru dupa ce s-a descoperit ca in 2002 a reusit sa faca rost de autorizatii de comercializare a fierului vechi, pretinzind ca este consilier in cadrul Ministerului Industriilor si Resurselor.

Imbracat adecvat, purtind mereu dosare la subrat, taximetristul i-a facut pe multi dintre angajatii institutiei sa creada ca le este coleg si ca are un birou in cladire. Partenera „de afaceri“ a acestuia era o jurista din cadrul ministerului, Gabriela Baciu.

Cazul a ajuns sa fie cercetat de procurorii gorjeni, pentru ca intreaga afacere a fost depistata dupa ce un om de afaceri din Gorj s-a autodenuntat si a povestit cum a dat bani pentru actele de care avea nevoie.

Radu Dan Florea, administratorul firmei NORELOPREST COM, din Tirgu Carbunesti, a declarat ca i-a dat 300 de dolari lui Vasile Matei pentru a-i face rost de autorizatie de comercializare a fierului vechi. Omul de afaceri a mai spus ca a ajuns la asa-zisul consilier prin intermediul juristei Gabriela Baciu.

Solutia de NUP data in cazul juristei a fost ulterior infirmata

Pe parcursul cercetarilor demarate de procurorii gorjeni, jurista Gabriela Baciu a sustinut ca a crezut tot timpul ca Vasile Matei este consilier in cadrul Ministerului Industriilor si nu a stiut care este adevarata profesie a acestuia. Taximetristul a infirmat insa aceste declaratii si a spus ca jurista ii cunostea adevarata profesie. In urma cu doua luni, procurorul care a instrumentat dosarul a decis trimiterea in judecata a lui Vasile Matei si neinceperea urmaririi penale impotriva juristei.

„La data respectiva, nu existau suficiente probe in ceea ce o priveste pe Gabriela Baciu. Ulterior, au aparut probe, iar solutia de neincepere a urmaririi penale a fost infirmata“, a spus procurorul Janeta Cosmulescu, purtatoarea de cuvint a Parchetului Gorj.

Jurista continua sa lucreze in minister

Dupa ce a fost infirmata solutia de neincepere a urmaririi penale, procurorii gorjeni i-au retinut pe cei doi timp de 24 de ore, propunind judecatorului arestarea lor. Acesta a emis insa mandat de arestare pentru 30 de zile doar pe numele taximetristului Vasile Matei.

„Nu s-a emis mandat si impotriva juristei Gabriela Baciu. Nu stim care este motivul. Noi avem posibilitatea sa facem recurs impotriva acestei hotariri si am facut deja acest lucru“, a mai spus purtatoarea de cuvint a Parchetului Gorj.

Cercetarile procurorilor gorjeni in acest dosar nu au fost inca finalizate. Jurista Gabriela Baciu continua sa lucreze la Ministerul Industriilor si Resurselor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS