16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSubprefectul de Gorj, protejat de prim-procurorul Gheorghe Roibu

Subprefectul de Gorj, protejat de prim-procurorul Gheorghe Roibu

Dosarul in care este anchetat subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu, este blocat in seiful prim-procurorului Gheorghe Roibu, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.

De mai bine de doua saptamini de la pronuntarea primei solutii, de neincepere a urmaririi penale in ceea ce il priveste pe Eugen Vilceanu, fostul director economic al societatii, prim-procurorul Roibu, refuza sa confirme solutia data

de procurorul care a anchetat cauza. In dosarul AMORIM au fost date pina in prezent doua solutii, ambele de neincepere a urmaririi penale, ambele contestate de Sectia Urmariri Penale, din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Conducerea sectiei nu este de acord cu solutia data, iar prim – procurorul Roibu nu stie ce sa faca, avind in vedere ca este vorba un cap al judetului, dar si ca probele aflate la dosar sint mai mult decit evidente.

Apartamente subevaluate

Insusi subprefectul Eugen Vilceanu a recunoscut ca, in calitate de persoana fizica, pe vremea in care era director economic al SC AMORIM, a cumparat macarale de la firma pe care o conducea, dupa care le-a revindut la societatea sotiei sale – SC TREFO. Ulterior, SC TREFO a inchiriat o astfel de macara la SC AMORIM, la un pret de zece ori mai mare decit fusese cumparata initial. Cele doua solutii date in dosarul AMORIM propun scoaterea de sub urmarire penala a lui Vilceanu si reanchetarea de catre politie a lui Ion Bojinca, fostul director general, si a lui Marius Prepelita, fostul director administrativ. Una dintre principalele acuze aduse fostei conduceri, exceptindu-l pe Eugen Vilceanu, este vinzarea unor apartamente ale SC AMORIM la preturi subevaluate. Acestea au ajuns, in cele din urma, la SC AMCIF Consulting SRL din Tirgu Jiu.

Apartamentele cu trei si patru camere au fost vindute in 2002 la preturi cuprinse intre 160 si 270 de milioane de lei. Conditia pusa de vinzator, unul dintre directorii AMORIM, a fost ca SC AMCIF sa ii revinda unul dintre apartamentele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS