10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

Politistii acuzati ca au omorit un rom in bataie au primit NUP

Parchetul Militar Craiova a pronuntat saptamina trecuta solutia in cazul anchetei politistilor de la Tirgu Carbunesti, acuzati ca ar fi omorit in bataie un rom din localitate. Romii au depus plingere pe numele comandantului politiei, Gelu Bijnea. Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale, motivind ca romul arestat ar fi murit din alta cauza. Nelu Balasoiu a fost arestat in anul 2000 pentru furtul unor roti de autoturisme. Alaturi de alti doi prieteni, victima a fost retinuta de politistii din Tirgu Carbunesti. Cit a stat in arest, colegii lui Nelu Balasoiu au spus ca au mincat bataie cu pumnii si cu picioarele si apoi erau inviati cu apa. Balasoiu a fost internat in Spitalul Jilava, unde a si decedat, iar Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania- Comitetul Helsinki a facut un raport in care a stabilit ca moartea a fost cauzata de loviturile primite. Rudele victimei au declarat ca vor ataca solutia in instanta, pentru a putea parcurge drumul legal spre Curtea Europeana.

Rodica Bulucea -accidentata din cauza neatentiei

Un accident de circulatie a avut loc ieri-dimineata, in jurul orei 7.30, pe Drumul National 6, in afara comunei Simian – Mehedinti, din cauza neatentiei in conducere, soldindu-se cu ranirea unei persoane Severineanul Nicolae Stupca, de 52 de ani, conducind neatent autoturismul Dacia proprietate personala, nu a pastrat o distanta corespunzatoare fata autoturismul condus de Marin Cioana, iar la reducerea brusca a vitezei de catre cel din urma, a intrat in coliziune cu acesta. In urma impactului, a fost ranita grav Rodica Bulucea, de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

Severinean prins la braconaj pe Dunare

Gelu Samuel, de 20 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins duminica de politistii de frontiera in timp ce pescuia cu unelte interzise de lege in fluviul Dunarea. Barbatul nu poseda autorizatie de pescuit comercial, iar asupra sa au fost gasite patru plase de pescuit monofilament. Lui Gelu Samuel i s-a intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunilor de pescuit fara autorizatie si cu unelte interzise de lege.

Bilete de tratament pentru pensionari

Pensionarii si angajatii care vor sa plece intr-o statiune balneoclimaterica vor putea face acest lucru incepind cu 6 ianuarie 2004. Cererile pentru bilete au inceput sa se depuna la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj. „Pentru anul viitor, am schimbat modalitatea de primire a cererilor. Cei care doresc bilet vor depune personal, la inceput de an, la CJP, cererea insotita de documentele necesare: cupon de pensie, copie dupa buletinul de identitate, trimitere de la medic. Pe cerere se va specifica luna in care solicitantul doreste biletul de tratament sau odihna“, a spus Eugenia Filimon, director executiv adjunct al CJP.

Listele cu cei care au primit bilet se vor afisa la inceputul fiecarei luni la sediul CJP. Pentru 2004, pentru pensionarii si angajatii din judetul Dolj CJP au solicitat peste 13.000 de bilete de tratament in principalele statiuni balneoclimaterice din tara.

Schimbare la conducerea Parcului Natural Portile de Fier

Virgil Florescu, directorul Parcului Natural Portile de Fier, a fost schimbat, in locul lui fiind numit Cristian Vlad, fost adjunct al acestuia. Potrivit fostului director, motivul acestei decizii nu este cunoscut. Pe functia eliberata de Cristian Vlad a fost numit ing. Ion Megan. Parcul Natural Portile de Fier este transfrontalier, inclus in sistemul european de arii protejate, fiind constituit pe suprafata a trei teritorii administrative: Mehedinti, Caras- Severin, Republica Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS