16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Nu am mai suportat pentru ca imi cerea tot mai mult!“

„Nu am mai suportat pentru ca imi cerea tot mai mult!“

Cazul arestarii directorului general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova, Petre Ciobotea, in urma unui flagrant realizat de ofiterii Parchetului National Anticoruptie (PNA), este departe de a fi rezolvat. Cel care a denuntat modul de operare al directorului craiovean, Theodor Moga, patronul unei firme din judetul Olt, a spus: „Acesta este doar inceputul! N-am sa ma opresc aici si voi continua sa fac si alte dezvaluiri! Asa nu se mai poate!“. Reamintim ca Petre Ciobotea a fost surprins la sfirsitul saptaminii trecute de procurorii PNA si de ofiterii Politiei Judiciare in timp ce lua 10.000 de euro de la Theodor Moga pentru a-i elibera acestuia unele aprobari fara de care patronul slatinean nu ar fi putut sa-si desfasoare activitatea.

„Nu poti face o afacere cinstita si legala daca nu cotizezi!“

„Relatia dintre mine si dl Ciobotea a inceput in luna martie a acestui an. Mi-a cerut bani ca sa-mi dea niste aprobari pe care eu nu i le solicitasem si a inceput sa-mi tot ceara! Vazind ca nu pot scapa de el, am acceptat intr-o anumita perioada sa <<cotizez>> si i-am dat pe parcursul mai multor luni 460 de milioane de lei. Dar a inceput sa ceara tot mai mult. Era vorba de sume cu multe zerouri! In final, nu am mai putut sa-i satisfac pretentiile tot mai mari si am considerat ca trebuie sa anunt organele competente. Asa ca, atunci cind mi-a cerut zece mii de euro, mi-am zis ca e momentul sa actionez. Am citit Legea nr. 78 din 8 mai 2000 si am vazut ca pot sa fac ceva. Am luat legatura cu reprezentantii PNA, care au fost foarte cooperanti. Si n-o sa ma opresc aici! Daca nu sint lasat sa lucrez legal si cinstit, macar sa-mi aduc contributia in vreun fel la prinderea acestor persoane care nu se mai satura sa ceara! Mai multe nu pot spune. E treaba PNA de aici incolo. Eu mi-am facut datoria si sper sa fie si altii care sa-mi urmeze exemplul pentru ca asa nu se mai poate!“, a spus ieri Theodor Moga.

Patronul slatinean sustine ca incalcarea legii este deja o practica in Olt. „De foarte multe ori am observat cum este incalcata legea, sub tot felul de motive. Nu poti face o afacere cinstita si legala daca nu cotizezi! Toata lumea stie asta, dar nu toti au curajul sa vorbeasca! In Olt exista o mafie locala“.

Balastiera, bat-o vina!

Moga sustine ca a intrat in vizorul afaceristilor din momentul in care si-a amenajat o balastiera la iesirea din Slatina. „Balastiera aceasta mi-a adus mult profit, miliarde!… Dar tocmai acest lucru se pare ca a atras atentia celor lacomi. Trebuia sa dau bani lunar ca sa pot fi lasat sa lucrez cinstit! Pentru ca am renuntat, au inceput problemele. S-a implicat si prefectura. Pina acum am vreo sase-sapte dosare, dar in toate s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala“.

Theodor Moga afirma ca justitia olteana, in urma interventiei cererii prefecturii, a dat doua sentinte pe aceeasi hirtie. „In sentinta 5.448 din 21 noiembrie 2003 se spune ca sint obligat, ca pirit, sa dispun incetarea lucrarilor pe care le efectuam la balastiera, sa abandonez locul si sa redau terenului destinatia initiala! Vicepresedinta Judecatoriei Slatina, Nicoleta Buzatu, a luat aceasta hotarire dupa ce un alt judecator decisese altceva! Si asta, in conditiile in care au eram proprietar cu acte al acestui teren“.

Punct… si de la capat

Prefectul de Olt, Marin Diaconescu, s-a aratat surprins de acuzatiile pe care i le aduce Moga: „Eu am actionat doar ca urmare a unor sesizari primite de la cetateni, nu pentru ca asa mi-a venit mie! Si asemenea sesizari au fost depuse si la Primariile Slatioara si Slatina, iar noi, de comun acord, am decis sa actionam pentru a opri activitatile pe care dl Moga le desfasura acolo. El nu avea autorizatiile necesare, asta e! Restul sint povesti!…“.

Patronul slatinean, director al SC SLAMEC SA, este decis sa nu abandoneze lupta pe care a inceput-o impotriva celor care cer spaga. Petre Ciobotea este in arestul Politiei Capitalei, unde va ramine pentru urmatoarele 28 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS