14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHaine second hand de sute de milioane de lei - oprite de la comercializare

Haine second hand de sute de milioane de lei – oprite de la comercializare

• Consumatorii nu erau informati ca produsele erau deja folosite • Inspectorii OJPC au oprit de la vinzare si produse audiovideo si electrocasnice second hand in valoare de 367,6 milioane de lei

Opt agenti economici din Drobeta Turnu Severin, care comercializeaza imbracaminte second hand, au fost controlati de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti, fiind constatate numeroase abateri de la legislatia in vigoare. Au fost constatate deficiente de informare – etichetare, consumatorii nefiind informati ca produsele erau deja folosite. De asemenea, nu erau afisate preturile articolelor de imbracaminte, pe bucata sau pe kilogram. Pentru aceste abateri, au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 286 de milioane de lei.

Inspectorii OJPC au verificat si sapte agenti economici care comercializeaza produse audiovideo si electrocasnice second hand. Abaterile constatate au vizat completarea certificatelor de garantie. Au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 367,6 milioane de lei.

Amenzi de peste 460 de milioane de lei aplicate in ultimele zile

In ultimele zile, inspectorii OJPC Mehedinti au efectuat 44 de actiuni de control, pentru abaterile constatate fiind sanctionati 34 de agenti economici. Au fost oprite temporar de la comercializare, pentru abateri de informare-etichetare, produse alimentare in valoare de 838 de milioane de lei.

„Au fost oprite definitiv produse cu termen de valabilitate expirat, in valoare de doua milioane de lei. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de peste 460 de milioane de lei si au fost cercetate 11 sesizari ale consumatorilor, dintre care sase s-au dovedit intemeiate“, a spus Anastasia Horhoianu, inspectoare- sefa a OJPC Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS