22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Manifestari de 1 Decembrie la Slatina

Ziua Nationala a Romaniei va fi celebrata si la Slatina. Conducatori de servicii publice descentralizate, reprezentanti ai partidelor politice, elevi si locuitori ai municipiului sint invitati, incepind cu ora 9.45, in centrul orasului (zona Oltul) pentru a participa la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

Un sobor de preoti va oficia o slujba religioasa la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, dupa care se vor depune coroane si jerbe. Actiunile vor continua pe Aleea Independentei, unde oficialitati vor rosti alocutiuni referitoare la evenimentul omagiat. Manifestarile se vor incheia cu o parada militara si cu prezentarea garzii de onoare.

In Baile Herculane s-a infiintat Serviciul Salvamont

Doua centrale termice de cartier au fost inaugurate la sfirsitul saptaminii in statiunea Baile Herculane, investitia fiind de cinci miliarde de lei.

Potrivit primarului Ioan Popovici, s-a asigurat marirea confortului termic in cele doua mari cartiere ale orasului, Vecinisca si Fabrica de Var. Tot la sfirsitul saptaminii, consilierii locali au aprobat infiintarea Serviciului Salvamont. Acesta isi va desfasura activitatea cu sprijinul primariei si era necesar, avind in vedere numarul mare de turisti care se anunta pentru perioada urmatoare in statiunea de pe Valea Cernei.

In cinstea Marii Uniri

Studentii de la Colegiul din Severin au organizat cu prilejul zilei de 1 Decembrie manifestari cultural-sportive. Referatele studentilor Daniel Filigeanu si Adina Chioariu au infatisat cel mai bine semnificatia si importanta acestei zile.

In sala de sport a Scolii nr. 14 din Drobeta Turnu Severin s-a desfasurat campionatul de fotbal la care au participat zece echipe alcatuite din studenti, economisti si ingineri, locul I fiind ocupat de studentii anului I de la Facultatea de Inginerie Economica Industriala. La campionatul de tenis de masa, pe locul I la feminin si masculin s-au clasat studentii Adina Chioariu si Florin Lungu, iar Alexandru Roata a cistigat turneul de sah.

Coordonarea actiunilor a fost asigurata de prof. Jean Firica, acesta dorind sa multumeasca in mod deosebit participantilor, cadrelor didactice din conducerea institutiei de invatamint superior, cit si conducerii Liceului Pedagogic si a Scolii nr. 14 din Drobeta Turnu Severin, pentru ca au facilitat buna desfasurare a acestor manifestari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS