16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci copii disparuti in judetul Dolj

Cinci copii disparuti in judetul Dolj

In evidentele Serviciului Politiei Judiciare doljene se afla cinci minori disparuti de acasa, dati in urmarire generala si in consemn la frontiera

Serviciul Politiei Judiciare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj solicita ajutorul cetatenilor pentru gasirea a cinci minori disparuti.

Raluca Mihaela-Raluca Neagoe, de 17 ani, din Craiova, a plecat de mai multe ori de acasa, in urma unor discutii cu parintii. De obicei, se refugia la o prietena, careia ii spunea toate necazurile si planurile de viitor. Pe 10 iulie 2003 a disparut insa de acasa, fara a lasa nici un indiciu privind destinatia sa. Eleva in clasa a XI-a, cu o situatie foarte buna la invatatura, aceasta s-a exprimat de mai multe ori fata de cunoscuti ca isi doreste un loc de munca bine platit, pe masura inteligentei ei.

Semnalmente: 1,65 m inaltime, aproximativ 50 kg, bruneta, par lung, ochi verzi; pe una dintre miini prezinta un semn particular de forma unei garoafe, unde pielea are o culoare mai inchisa.

Vinetu-Ioan Dominte, de 11 ani, a disparut de acasa in noaptea de 8 spre 9 august 2003. In timp ce parintii se uitau la televizor in camera alaturata, baiatul a sarit pe geam, descult, si dus a fost. Handicapat de gradul II, copilul a mai fugit de acasa de citeva ori, fiind gasit de obicei prin Bucuresti.

Semnalmente: 1,20 m inaltime, constitutie astenica, saten, tuns scurt, ochi caprui cu strabism; pe ambele picioare are, ca semne particulare, cicatrici de la un accident rutier a carui victima a fost cu citiva ani in urma.

Ioana Padureanu, de 14 ani, din Bailesti, a plecat de acasa pe 12 mai 2002. Provine dintr-o familie de etnie roma, dezorganizata. Tinara prezinta afectiuni psihice si deficiente de vorbire.

Semnalmente: 1,30 m inaltime, circa 40 kg greutate, constitutie astenica, par negru, tuns scurt, fata ovala, ochi caprui.

Ana-Maria Carmen Tutan, de 16 ani, din Craiova, a disparut de acasa pe 18 noiembrie 2002, cind era eleva in clasa a IX-a. Nu mai plecase niciodata de acasa, dar era nemultumita de situatia materiala a familiei. Si-a destainuit prietenilor dorinta de a pleca in strainatate pentru a putea cistiga bani mai multi decit in tara. Ultimele informatii pe care le are politia despre ea indica faptul ca ar fi fost vazuta prin Bucuresti.

Semnalmente: 1,60 m inaltime, circa 50 kg greutate, constitutie astenica, par blond, ochi verzi, are ca semn particular o cicatrice pe abdomen, de la o operatie chirurgicala.

Elvira-Mirabela Boicea, de 16 ani, din Craiova, a fost data disparuta pe 6 mai 2003, cind era eleva in clasa a X-a. La o saptamina de la disparitie i-a telefonat unei prietene, colega de liceu, careia i-a spus ca se afla in Constanta si si-a gasit un loc de munca bine platit la un hotel de pe malul Marii Negre, fara a da insa mai multe amanunte. A tinut sa spuna ca nu se mai intoarce acasa, din cauza faptului ca nu o multumeau conditiile materiale ale familiei.

Semnalmente: 1,70 – 1,75 m inaltime, constitutie astenica, ochi caprui, par negru, cu breton (inainte de disparitie isi vopsise parul blond); pe frunte are o cicatrice de forma literei V.

Motive printre motive

Dupa cum a mentionat inspectorul principal Ionel Sandu, din cadrul Serviciului Politiei Judiciare, copiii invoca tot felul de motive pentru a-si justifica plecarea de acasa. De cele mai multe ori este vorba despre situatia materiala, dar si de conflicte intrafamiliale, de certuri intre parinti ori de familii dezorganizate. O simpla discutie mai aprinsa a dus, de multe ori, la disparitii ale copiilor de acasa. Uneori la mijloc sint motivatii de-a dreptul bizare, cum ar fi aceea invocata de un baietel din Bailesti, caruia i s-a dat recent de urma, dupa ce plecase de citeva luni de acasa: „Am vrut sa ma plimb cu trenul“.

„Copiii trebuie readusi in mediul familial. Tocmai de aceea ii rugam pe cetateni sa anunte cel mai apropiat post de politie in momentul in care vad sau afla informatii despre vreunul dintre cei disparuti“, a declarat inspectorul principal Ionel Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS