13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii pot fi colegi cu părinţii

Elevii pot fi colegi cu părinţii

Cadrele didactice ale Şcolii nr.13 din Craiova, unde invaţă numai copii de romi, caută modalităţi să prevină abandonul şcolar. Una dintre soluţii este implicarea părinţilor in activităţile şcolare şi extraşcolare ale celor mici. Aceasta este concluzia pe care a tras-o grupul de profesori implicaţi in programul „Relaţia familie – şcoală la minorităţile etnice“, desfăşurat in cadrul proiectului Comenius- parte integrantă a programului Socrates al Comunităţii Europene in domeniul educaţiei.

Şcoala nr.13 este la al doilea an de participare la acest proiect, impreună cu Şcoala nr.19 din Craiova- unde invaţă, de asemenea, numeroşi copii de romi, şi in colaborare cu Şcoala „Mathias“ din oraşul spaniol Miranda de Ebro. Dacă in decembrie 2001 au fost vizitate şcoli de emigranţi din Franţa şi s-a discutat despre modalităţile de integrare in societate a minorităţilor, in iunie anul trecut, participanţii francezi şi spanioli au vizitat Craiova şi şcolile implicate in proiect.

Să vină şi părinţii la ore!

Ultima intilnire a avut loc luna trecută, in Spania, urmind ca anul viitor proiectul să ia sfirşit, fiecare ţară participantă expunind idei concrete şi metode de ameliorare a situaţiei minorităţilor etnice.

„O să facem citeva broşuri in care o să expunem activităţile menite să diminueze absenteismul copiilor de romi de la şcoală, bazindu-ne, in special, pe antrenarea familiei in activităţile şcolare şi extraşcolare. O să fie destul de greu, dar ne bazăm pe faptul că exemplul citorva părinţi care manifestă interes pentru ceea ce invaţă copiii lor la şcoală o să fie un impuls şi pentru implicarea celorlalţi. Dacă doresc, ei pot chiar să participe la orele de clasă şi la orice activităţi extracuriculare“, spune Maria Roiban, profesoară de franceză la Şcoala nr.13, coordonator de proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS