10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSirenele comunale sint sabotate de ciori

Sirenele comunale sint sabotate de ciori

Primarii comunelor si persoanele care isi construiesc vile ridica mari probleme Protectiei Civile. Mircea Maris, seful Inspectoratului de Protectie Civila Dolj, s-a aratat ieri, in cadrul sedintei Comisiei Consultative Judetene, foarte nemultumit de faptul ca noile constructii nu respecta prevederile legale privind adaposturile.

„Conform legii, fiecare constructie noua trebuie sa aiba propriul adapost, cu o anumita pozitionare si o anumita grosime a peretilor. Eu nu ii inteleg pe cei care isi fac vile cu doua-trei niveluri si spun ca nu le-au ajuns banii de adapost. O vila costa citeva miliarde, in timp ce amenajarea adapostului nu trece de 50-60 de milioane de lei“, a spus seful Protectiei Civile. Mircea Maris le-a atras atentia primarilor de comune ca situatia sirenelor de alarma din comune este dezastruoasa.

„Sirenele de la tara sint intr-o stare jalnica. A nins pe ele. Nu stiu in ce masura ar functiona in cazul unei alarme. Ba chiar, in unele sirene, am gasit cuiburi de ciori“, le-a reprosat Maris primarilor din judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS