21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Se fura papagali!

Opt papagali au fost sustrasi vineri seara din propria colivie, in satul Leamna de Sus. Conform informatiilor oferite de seful de post din Bucovat, se pare ca proprietarul papagalilor lipsea in ziua respectiva de acasa.

„Lucreaza pe taxi, la Craiova“, explica agentul sef Marin Epuran. Astfel ca nimic nu-i impiedica pe eventualii infractori sa patrunda in locuinta sa. Cu atit mai putin pe Aurel Roncea – hotul de papagali -, care, prieten cu un var al proprietarului, a ajuns nestingherit la colivie. Cu citeva pahare de tarie la bord si cu varul pagubitului adormit, drept martor, Aurel a decis ca singura posibilitate de a se mai imbogati este sa vinda papagali. „Faptasul a declarat ca intentiona sa-i vinda“, spicuieste Marin Epuran din declaratia lui Roncea.

Asadar, vazind ca nu e nimeni prin preajma sa-l impiedice sa comita fapta si atras desigur de penajul viu colorat al celor 21 de papagali ferecati intre gratiile coliviei, Aurel nu a mai stat pe ginduri. A deschis usurel portita si, pe dibuite, si-a indesat in buzunarul hainei nici mai mult, nici mai putin decit opt zburatoare. Apoi a parasit locul faptei, facindu-si planuri luminoase de viitor. Pe drum insa, i s-au mai spulberat din vise: din opt (papagali) a mai ramas doar cu trei. „Asa cum ne-a spus el (Aurel Roncea- n.r.), pasarile s-au zbatut in haina. El a incercat sa le tina, dar l-au zgiriat si muscat. Pina la urma, cinci dintre ele au zburat“, spune seful de post.

Ajuns acasa, hotul a ascuns papagalii intr-un bidon de plastic din curte, intentionind sa-i tina acolo pina pleca la Craiova, sa-i vinda. Dimineata insa politistii i-au batut in poarta.

„L-am luat pe nepregatite. Ca din oala. Eram eu si adjunctul. Fuseseram anuntati de pagubit ca i-au disparut opt pasari de acasa. Cum Rosca nu este la prima fapta de acest fel, l-am avut in vedere si ne-am dus la domiciliul sau. A recunoscut imediat si ne-a dus in curte sa luam papagalii din bidon. Pe ceilalti cinci nu i-am mai putut recupera. Probabil au fugit in padure…“, a spus Marin Epuran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS