16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOamenii lui Robu au scos parul la ziaristi

Oamenii lui Robu au scos parul la ziaristi

• Dupa ce, in urma cu trei zile, salariatii SC CORA INVEST GROUP SA au incetat lucrul pe motiv ca nu si-au mai primit salariile din noiembrie 2002, ieri-dimineata, acestia s-au adunat in fata sediului societatii craiovene sa-si ceara drepturile banesti • Desi anul trecut a incasat 32 de miliarde de lei de la ANL, directorul general al SC CORA, Constantin Robu, afirma ca in prezent firma nu dispune de lichiditati ca sa plateasca aproape un miliard oamenilor care au lucrat pe santier • In timp ce isi facea meseria, incercind sa discute si sa-i fotografieze pe muncitorii revoltati, un redactor al Gazetei de Sud a fost alergat cu parul de un angajat al firmei

Razmerita muncitorilor de pe santierele ANL din Craiova continua. Sute de angajati ai SC CORA INVEST GROUP SA se adunasera ieri in fata birourilor firmei la prima ora a diminetii, solicitind sa le fie achitate toate drepturile banesti restante. Si era vorba de salariile neachitate din luna noiembrie 2002, tichetele de masa neprimite din septembrie si banii pe concediile de odihna.

Majoritatea oamenilor adunati in fata sediului au spus ca au ajuns la limita rabdarii, deoarece in ultimele luni au fost amagiti de nenumarate ori ca isi vor primi banii. Ei au aflat insa cu stupoare ca, pina la 1 martie cel putin, nu vor vedea nici un leu. Muncitorii sint hotariti sa nu inceapa lucrul daca acest conflict nu va fi solutionat urgent.

„Nu ne intoarcem la munca pina nu ne primim banii pe luna decembrie 2002, pe concedii si pe bonurile de masa. Eu am de luat un milion numai pentru bonurile de masa, iar in total vreo sapte milioane de lei“, a spus G.B., salariat al SC CORA, care a tinut sa nu-i amintim decit initialele, de frica unor repercusiuni din partea conducerii.

„Cum sa ne dea banii pe 1 martie? Este prea tirziu. Noi ce mincam pina atunci? Acasa sintem patru persoane si doar eu lucrez. Mi-a venit de platit curentul si telefonul, iar de intretinere nici nu vreau sa-mi aduc aminte, pentru ca este uriasa“, a spus Serban Breciuca, zidar pe santierul ANL din Craiovita Noua.

Firma nu are bani sa-si plateasca muncitorii

Constantin Robu, directorul general al SC CORA INVEST GROUP SA Craiova, a spus ca deocamdata societatea nu dispune de lichiditati pentru a-si plati muncitorii. Acesta a precizat insa ca Agentia Nationala pentru Locuinte si-a achitat la zi banii pentru blocurile aflate in constructie:

„In total, avem de platit catre muncitori aproximativ un miliard de lei. Dar acum nu avem acesti bani, deoarece trebuiesc achitate si darile catre stat, in jur de 700 de milioane de lei pe luna. Este adevarat ca am primit decontul de la ANL pentru lucrarile efectuate, dar noi mai avem si alte santiere si nu pot sa-i platesc pe unii, iar pe altii nu. In plus, firma se baza pe niste bani – vreo 3,5 miliarde de lei – pe care ii are de primit de la SC SECOL Bucuresti, o firma italiana care avea de decontat lucrarile efectuate de SC CORA pe Drumul National Craiova-Pitesti“.

Ziarist agresat de un fidel al conducerii

Incercind sa afle care sint pasurile muncitorilor revoltati, redactorul GdS Constantin Ilie a fost agresat de un angajat fidel conducerii SC CORA. Ieri-dimineata, in timp ce astepta sa primeasca de la conducerea firmei permisiunea de a intra in curtea unitatii, un individ dubios inarmat cu o bita a sarit la o „discutie“ cu ziaristul. Dupa un monolog in care cuvintele cu „f…“ si „p…“ i-au iesit navala din gura, individul a ridicat bita si i-a recomandat „calduros“ redactorului GdS: „Te omor daca nu pleci de aici si daca mai faci vreo poza, ba!“.

Muncitorii SC CORA sustin ca nervosul cu pricina ar fi un fidel al conducerii, care i-ar fi pozat pe grevisti si pe reprezentantii presei, la ordinul directorului Robu, in vederea unor viitoare repercusiuni. In replica, directorul SC CORA, Constantin Robu, a calificat incidentul drept „regretabil“, spunind ca nu a ordonat nimanui sa-i fotografieze pe grevisti si nici sa-i agreseze pe jurnalisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS