20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSaracii in Super-Nova, bogatii in Nubira, superbogatii in Mercedes

Saracii in Super-Nova, bogatii in Nubira, superbogatii in Mercedes

Sint lucruri care nu se schimba niciodata. Oricite meciuri ar fi intre Cotroceni si guvern (oricind si indiferent de personaje), parlamentarul ramine intepenit in proiect. In propriul proiect de bine. Vor trece anii si recomandarea UE de a ne vina porcii, ca sa nu-i mai chinuim, spre disperarea taranilor din Ghindeni, va deveni realitate, dar parlamentarul de orice culoare va ramine cu mica lui grija de a-si trage un confort care sa-l salte cu mult deasupra natiei, de unde sa-i trimita bezele si colinde in versuri. Ia auziti ce doreste senatorul de Vilcea, cu ocazia Sarbatorilor de iarna, electoratului – „Un Craciun imbelsugat / Si-un An Nou cu voie buna / La sarac si la bogat… Dupa datina strabuna!“ Semnat: Senator de Vilcea, Vintila Matei. Poza senatorului, care insoteste urarea. El arata ca un om de bine. Si

n-avem nici un motiv sa nu-l credem si sincer. Numai ca saracului ii vine greu sa se bucure, fie si pentru ca intretinerea a trecut de trei milioane. Da’ las-o p-asta! Ca si senatorii platesc intretinere mare. Chestia misto, cum ar zice semiromul Madalin, chestia misto e ca de la anul tot parlamentarul va lua pe luna peste 100 de milioane de lei, suma compusa din salarii, diurne, sume forfetare, indemnizatii, mariri si, probabil, numeroase sporuri. De stres, toxicitate, altitudine… Casierii parlamentului sint adevarati Mosi Craciun, care luna de luna vor indesa in portbagajele masinilor de serviciu, dupa datina locului, voie buna peste voie buna si belsug cit incape intr-o Dacia Super-Nova, Nubira, Leganza sau Mercedes. Cam pe aici batea nea Matei de la Senat, cind zicea „la sarac si la bogat“. Saracul cu Super-Nova, bogatul cu Leganza. Super si hiper (ca la marketuri), bogatul cade direct in Mercedes sub povara veniturilor ce tind sa egaleze salariile lui Dabela de la Radet.

Si pentru ca bunastarea salariala are nevoie si de fata subtire, in ton cu mileniul si integrarea, senatorul sau deputatul cu si fara culoare politica (adica independenti, hai, ca noi sintem prosti) se vor pricopsi poate si cu laptopuri. Parca-i vezi in plen cum or sa ridice capacele laptopurilor… V-ati prins, asta-i doar o fantezie. Laptopuri pe bune nu vor avea in prima etapa de dezvoltare, numita si „In UE fara anticipate“, decit ministrii. Parlamentarii sint in etapa agoniselii, a aburelii „Legii declararii averilor“ care nu exista, a proiectelor de deplasari pentru europenizare. E o fuga dupa bani bugetari ceva de speriat! Pentru birourile senatoriale din teritoriu curg milioane in plus pentru vorbitul la telefon, pentru cafele si sucuri, pentru rechizite, pentru abonamente la ziare. Lunar, citim in ziarul care a publicat urarile in versuri ale senatorului de Vilcea ca senatorilor li s-au alocat 1,5 milioane pentru abonamente la ziare si reviste. Ce ziare si reviste or citi ei de un milion si jumatate e greu de priceput. Doar daca nu punem la socoteala ziarele pe care le cade din cind in cind capul in lungile si plictisitoarele sedinte de la Senat sau Camera… Da’ alea nu se pune, ca e gratuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS