21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal200 de barbati, premiati cu fuste

200 de barbati, premiati cu fuste

Gazeta de Sud arata, in urma cu doua zile, cum se poate ca in Romania sa se munceasca pe nasturi, la propriu. Era vorba de salariatii MODEXIM Craiova, care urma sa primeasca o prima de Craciun constind, printre altele, in 500 de nasturi. Cit de bine vor fi primit confectionerele de la MODEXIM nasturii, asta ramine de discutat. Intre timp insa, patronatul MODEXIM s-a mai remarcat printr-un gest pe care nici nu stii cum sa-l clasifici: nobil sau batjocoritor. Angajatii societatii au primit ieri un interesant cadou de Craciun. In plasa, o traditionala sticla de suc, dulciurile de rigoare, plus citeva accesorii de profil: fermoare, elastic, nasturi. Pe linga acestea, toti lucratorii, indiferent ca erau barbati sau femei, au primit o fusta. Dubios ce vor face cu darul barbatii de la MODEXIM, tinind cont ca fusta era tocmai modelul scotian, rosu cu carouri.

MODEXIM are aproape o mie de salariati, dintre care doar vreo 200 de barbati. Sexul tare este, astfel, coplesit numeric si, de aici, tratat ca o minoritate. Asa s-a ajuns ca in cadoul de Craciun primit joi de barbatii de la MODEXIM sa fie virita si o frumusete de fusta rosie, tip „highlander“ sau, mai nou, „tATu“.

Directoarea fabricii, Olga Staicu, nu se arata mirata de acest fapt si spune ca dintotdeauna calul de dar nu se cauta la dinti. Surprinsa, mai degraba, sa constate ca drumul spre Iad e pavat cu bune intentii, Olga Staicu spune ca i s-ar parea deplasat ca vreunul dintre angajati sa circoteasca privitor la cadou:

„Cadourile sint facute din fondurile patronatului, care a sponsorizat sindicatul. E adevarat ca toti salariatii, inclusiv barbatii, au primit cite o fusta. Dar au primit-o, nu au dat-o. Trebuie sa aiba cui sa ofere, la rindul lor, fusta: sotiei, fiicei, vreunei cunostinte. In plus, fusta e din material foarte bun, de la export. Si de ce sa nu le dau si barbatilor: ce, ei nu au venit la mine sa ceara concediu de maternitate cind le-a nascut nevasta?“

In afara de asta, directoarea Staicu accepta ca un astfel de cadou nu este dat pentru a fi purtat, fie si din simplul motiv ca nici macar femeile nu vor incapea toate in fusta primita de Craciun.

In privinta celorlalte accesorii daruite – fermoare, elastic etc. -, reprezentanta patronatului spune ca acestea sint dorite de lucratoare pentru ca sint de calitate, in timp ce cei 500 de nasturi vor spori prestanta confectionerilor.

„Nasturii sint foarte frumosi, ei pot da o nota eleganta hainelor“, a mai declarat Olga Staicu.

Nu toti angajatii sint de acord insa cu acest cadou. Cei nemultumiti sint, normal, barbatii: „Este bataie de joc! Ce sa fac eu cu fusta, cu fermoarele sau cu nasturii? Nu am de gind sa ma travestesc si vreau sa-mi pastrez barbatia. Intre atitea colege, ar fi si pacat. Oricum, am luat fusta si vad eu cui o dau, dar sintem de risul lumii!“, a spus un fustangiu din MODEXIM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS