17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulantele au ramas blocate din cauza nametilor

Ambulantele au ramas blocate din cauza nametilor

Din cauza drumurilor blocate de zapada, mai multe ambulante nu au putut sa ajunga la destinatie in noaptea de 16 spre17 decembrie.

In comuna Mirsani, o salvare a Serviciului de Ambulanta Dolj care trebuia sa transporte la Craiova un baietel de doi ani, bolnav de pneumonie, a trebuit sa se intoarca din drum, luni seara, din cauza nametilor care blocau singura cale de acces catre satul Blejoiu. Copilul a ajuns la spital abia ieri- dimineata, in jurul orei 9.00, dupa ce lucratorii Directiei de Drumuri si Poduri au reusit sa curete o parte din sosea.

Tot in cursul diminetii de ieri s-a reusit dezafectarea pe portiuni insemnate a drumurilor judetene 552 si 604, in zonele in care echipajele de salvare nu au avut acces din cauza barajelor de zapada.

„Am hotarit sa nu mai trimitem ambulantele in judet inainte de a lua legatura cu Directia de Drumuri si Poduri, pentru ca este posibil sa intimpinam dificultati, asa cum s-a intimplat in noaptea de luni spre marti, cind mai multe localitati cum ar fi Fratila, Castranova, Apele Vii, Celaru, Amarasti, Lazu, Verbita si Mirsani au ramas practic izolate din cauza zapezii“, a precizat dr. Antonie Antonie, directorul Serviciului de Ambulanta Dolj.

Desi in prezent nu mai exista drumuri judetene blocate, ambulantele circula greu, astfel incit o distanta de 50 de kilometri nu poate fi strabatuta in mai putin de 90 de minute, fata de 50 de minute – in conditii normale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS