19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal12 familii din Severin si-au vindut locuintele pentru a-si plati intretinerea

12 familii din Severin si-au vindut locuintele pentru a-si plati intretinerea

Zeci de familii din Drobeta Turnu Severin, membre ale unei asociatii de locatari, sint in situatia de a-si scoate apartamentele la vinzare pentru a-si acoperi datoriile la intretinere. Oamenii spun ca administratorul Asociatiei nr.18 le-a calculat penalitati exagerate, care au marit considerabil restantele de plata. 125 de locatari au votat schimbarea persoanei care conduce asociatia si au facut presiuni pentru ca noul administrator sa poata intra in posesia actelor de gestiune.

Asociatia de proprietari nr. 18, de pe strada Walter Maracineanu, este formata din 170 de familii care cuprind 440 de persoane. Oamenii au ales un Comitet executiv si un administrator care sa le reprezinte interesele, sa le asigure serviciile de gospodarie comunala si sa-i apere de cheltuieli inoportune sau exagerate de prestatorii de servicii. Nu mica le-a fost surpriza cind au constatat ca, luna de luna, sint penalizati cu sume importante de bani la cuantumul intretinerii.

„Nu stim cum calcula administratorul aceste sume, pentru ca niciodata nu stia sa ne spuna. Se trezeau oamenii ca au de platit zeci de milioane de lei si unii chiar au fost nevoiti sa-si vinda locuintele, pentru ca nu mai aveau cu ce sa achite intretinerea“, a spus Aurel S., de 57 de ani, locatar al Asociatiei nr.18.

Datoriile pe care le inregistreaza o parte dintre membrii asociatiei se ridica la zeci de milioane de lei, la care se adauga penalitatile de intirziere, calculate de administrator. In aceste conditii, majoritatea locatarilor se gindesc deja la vinzarea locuintelor.

Unul dintre administratorii alesi si-a dat demisia inainte de a incepe activitatea

Legislatia in vigoare precizeaza ca, in cazul in care asociatia de proprietari a fost obligata de instanta de judecata la plata penalitatilor, administratorul trebuie sa evidentieze sumele incasate din penalitati distinct de cheltuielile de regie si platite prestatorilor de servicii.

Locatarii Asociatiei nr.18 au fost insa surprinsi de masura administratorului de a percepe penalizari printr-un procedeu care nu se regaseste in temeiul legal. Din aceasta cauza, 12 familii au fost nevoite sa-si vinda apartamentele pentru a-si plati datoriile, iar 125 de locatari au votat schimbarea administratorului Gheorghe Gurgu.

Membrii asociatiei au convocat adunarea generala si a fost ales un nou administrator, care si-a dat insa demisia inainte de a prelua activitatea. La a doua adunare generala a mai fost ales un administrator, Constantin Taroi, care abia dupa multe presiuni a reusit sa intre in posesia actelor. Familiile membre ale Asociatiei nr.18, dintre care 38 au datorii cuprinse intre zece si 50 de milioane de lei, se tem acum ca, daca nu se va gasi o rezolvare urgenta, vor fi nevoite sa-si vinda apartamentele pentru a-si putea plati datoriile la intretinere si pentru a nu fi evacuate din locuinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS