19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Diverse

Mort gasit in fata Tribunalului Mehedinti

Un mehedintean, de 42 de ani, a fost gasit mort, ieri intr-un autoturism parcat in fata Tribunalului Mehedinti. Constantin Badea, din comuna Prunisor, judetul Mehedinti, a venit la Drobeta Turnu Severin vineri dimineata, pentru un proces. El a stat in masina sa se mai incalzeasca, dar a facut o criza de tuberculoza pulmonara, boala de care suferea, si a murit instantaneu. Medicii Serviciului de Ambulanta Mehedinti nu au putut decit sa constate decesul.

(F.L.)

Sezonul hotilor de muraturi

Spargerile de boxe fac din nou obiectul cercetarilor efectuate de lucratorii sectiilor de politie din Craiova. Cea mai recenta spargere a avut loc in noaptea de 9 spre 10 decembrie, in blocul 25 din Brazda lui Novac. Infractorii au furat cartofi si bauturi alcoolice. Politia continua cercetarile in vederea depistarii autorilor. La nivel de municipiu, au mai avut loc in ultimele saptamini astfel de spargeri, in Craiovita, Valea Rosie si 1 Mai. In Brazda, infractiunile de furt din boxe au reaparut dupa o pauza de patru ani. In 1998 a fost anihilata o banda formata din trei tineri, care au ajuns dupa gratii.

E.L.)

Nou-nascut aruncat la tomberon

Un nou-nascut a fost gasit ieri intr-un tomberon, la periferia orasului Tirgu Jiu. Copilul care avea doar citeva zile a fost descoperit mort de un barbat care s-a dus sa duca gunoiul. Acesta a zarit in tomberon o plasa din care iesea o minuta si a anuntat imediat politia. Cadavrul copilului a fost transportat la morga Spitalului din Tirgu Jiu, unde, in urma efectuarii necropsiei, se va stabili daca fatul a fost nascut viu. Politia din Tirgu Jiu a declansat o ancheta pentru gasirea celei care si-a aruncat copilul la gunoi.

(E.M.)

Miner lovit de un bulgare de carbune

Un angajat al Minei Tehomir- Gorj a fost implicat joi intr-un grav accident de munca. Nicolae Racoceanu, de 32 de ani, din Turceni, angajat ca ajutor miner, s-a ales cu fracturi la o mina si la spate, dupa ce un bulgare de carbune s-a desprins din tavanul unei galerii si s-a prabusit peste el. Barbatul se afla intr-o galerie, alaturi de un coleg de-ai sai, care l-a si scos din mina. Nicolae Racoceanu a fost transportat la Spitalul din Tirgu Jiu, fiind sub supravegherea medicilor si in afara oricarui pericol. Cauzele accidentului vor fi stabilite de o comisie constituita din specialisti ai Departamentului de Protectie a Muncii, din cadrul Exploatarii Miniere Dragotesti, in subordinea careia se afla Mina Tehomir.

(E.M.)

O casiera de la Posta din Slatina a furat peste 700 de milioane de lei

Maria D., de 53 de ani, casiera la Oficiul Postal nr.2 Slatina, a fost gasita dupa aproximativ doua luni de cautari si retinuta de politie. Dupa ce a fost depistata, femeia nu a mai venit la serviciu si a disparut si de la domiciliu. Din cercetari rezulta ca in perioada septembrie 2000 – august 2002, aceasta si-a insusit suma de 735 de milioane de lei, iar pentru acoperirea pagubei produse a intocmit in fals mai multe mandate postale din continutul carora reiesea faptul ca diferite persoane au expediat sume de bani catre anumiti destinatari, care erau insa fictivi. Paguba a fost produsa in gestiunea Oficiului Postal nr.2 Slatina, care apartine Directiei regionale de Posta Craiova. Femeia urmeaza sa fie prezentata Parchetului de pe linga Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventiva. Ea este urmarita penal pentru savirsirea infractiunilor de delapidare, fals material si uz de fals.

(A.M.A.)

Petrecere organizata pentru consilierii judeteni din Gorj

Inainte de inceperea sedintei de consiliu judetean, Nicolae Mischie i-a invitat atit pe angajatii sai, cit si pe consilierii judeteni la o petrecere la Hotelul Parc. Dupa ce au aflat stirea, consilierii judeteni s-au foit in permanenta, Nicolae Mischie, presedintele de sedinta, fiind nevoit de citeva ori sa ii tempereze si sa le recomande sa aiba „putintica rabdare“, fiindca nu mai este mult pina la petrecere. Cu ocazia Sarbatorilor de iarna, Nicolae Mischie si-a montat pe fatada casei o instalatie luminoasa, reprezentind un om de zapada, alaturi de care se afla un pahar de sampanie.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS