10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei barbati au furat aproape 1,4 miliarde de lei de la un sofer

Trei barbati au furat aproape 1,4 miliarde de lei de la un sofer

• Ei au asteptat victima in scara blocului, au lovit-o cu bitele si i-au smuls diplomatul • Unul dintre autorii tilhariei este din Bucuresti si a fost identificat si retinut de politisti

Visul oricarui sut este, probabil, sa dea o lovitura din care sa traiasca linistit toata viata. La asta s-au gindit si cei care au tilharit un barbat din Craiova, care avea asupra lui aproape 1,4 miliarde de lei.

Dan Caraban, de 26 de ani, din Craiova, lucreaza ca sofer la SC CARLAT SRL, o societate care se ocupa cu vinzari de produse angro in tirgul comercial MARLOREX.

In dimineata de 12 noiembrie, in jurul orei 4.30, Caravan s-a dus cu masina la blocul K2 din cartierul 1 Mai, ca sa-l ia de acasa pe patronul societatii, Marian Baragan. La iesirea din bloc, Dan Caravan, care avea asupra lui geanta diplomat a patronului plina cu bani (20.700 de dolari si peste 700 de milioane de lei) si documente ale firmei, a fost atacat de mai multi indivizi inarmati cu bite de base-ball.

Batuti si cu banii luati

In urma loviturilor primite, Caravan a fost internat in Spitalul de Urgenta Craiova cu diagnosticul traumatism cranio-facial si fractura de mandibula cu minima deplasare.

„Patronul era la citiva pasi in spatele meu cind am fost atacat. Cred ca erau cel putin doi indivizi care incercau disperati sa-mi smulga din mina diplomatul. Cind au tabarit pe mine, patronul a sarit sa ma ajute, insa l-au lovit si pe el, apoi mi-au luat geanta si au fugit“, a spus Dan Caravan.

Hotii au mers la sigur: stiau unde locuieste Marian Baragan, ora la care trebuia sa plece de acasa si faptul ca avea asupra lui o suma mare de bani.

In urma cercetarilor efectuate de politie a fost identificat unul dintre autorii tilhariei. El este Ivan Nicusor Cristian, de 25 de ani, din Bucuresti. Politistii l-au dat pe Ivan in urmarire generala si l-au retinut miercuri, 27 noiembrie. Tinarul acuzat de comiterea acestei tilharii a fost preluat de IJP Dolj, pentru finalizarea cercetarilor.

Hotii stiau „pontul“

Ivan Nicusor Cristian a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, care a dispus arestarea preventiva pe 30 de zile pentru comiterea infractiunii de tilharie.

Politistii craioveni spera ca in scurt timp sa-i identifice si pe ceilalti doi autori, dar nu exclud nici varianta ca hotii sa fi avut si alti complici care ar fi putut sa le furnizeze informatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS