24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Vine Bush!

Presedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, va face o vizita de citeva ore in Romania, pe 23 noiembrie, a anuntat ieri purtatorul de cuvint al presedintelui Ion Iliescu, consilierul prezidential Corina Cretu.

Cu ocazia vizitei vor fi abordate probleme de interes comun, in principal legate de consolidarea, extinderea si aprofundarea Parteneriatului strategic romano-american, inclusiv in lupta impotriva terorismului international, a precizat Cretu.

Vizita lui George W. Bush la Bucuresti va avea loc imediat dupa Summit-ul NATO de la Praga, unde Romania spera ca va fi invitata sa devina membru cu drepturi depline al Aliantei, a mai spus Corina Cretu. Ion Iliescu ii va conferi presedintelui SUA cea mai inalta distinctie a statului roman, Ordinul National „Steaua Romaniei“, in grad de Colan, pentru contributia sa determinanta la stabilitatea si securitatea internationala si la implinirea viziunii unei Europe libere si unite.

Presedintele american va fi insotit si de un grup de peste 200 de ziaristi. George W. Bush va sosi la Bucuresti de la Vilnius, in data de 23 noiembrie, la ora 14.00. Presedintele SUA va sta in Romania patru ore. El va veni impreuna cu sotia sa, Laura Bush, iar din delegatia americana vor face parte secretarul de stat Collin Powell si consilierul prezidential Condolezza Rice.

Ceremonia oficiala a primirii sefului administratiei americane va avea loc la Palatul Cotroceni. George W. Bush si Ion Iliescu vor avea convorbiri oficiale si vor face declaratii presei. Presedintele SUA se va deplasa apoi in Piata Revolutiei, unde va tine un discurs.

Nadia Comaneci, alaturi de presedinte

Nadia Comaneci a spus ieri ca este onorata sa-l insoteasca in Romania pe presedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush.

„Ma bucur ca am ocazia sa fiu alaturi de presedintele Bush, chiar daca nu voi fi prezenta la inceputul Campionatelor Mondiale. Aceasta vizita va fi un eveniment istoric si cred ca este foarte important ca eu, fiind romanca, sa fiu prezenta la aceasta vizita“, a precizat fosta gimnasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS