17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCaporalul Rizea si-a vazut pentru prima oara copilul pe Internet

Caporalul Rizea si-a vazut pentru prima oara copilul pe Internet

„Ne este tare dor de tine si asteptam sa te intorci acasa! Acum sintem doua care iti simtim lipsa“, a fost mesajul pe care Cristina Rizea, tinara mamica in virsta de 25 de ani, din Craiova, i l-a transmis sotului sau, caporalul Iulian Rizea, aflat in misiune in Afganistan.

Cristina a nascut in urma cu trei zile o fetita de 2,6 kg, pe care taticul ei nu a apucat insa sa o vada. Gazeta de Sud i-a pregatit o surpriza, trimitindu-i prin Internet, alaturi de acest mesaj, si fotografia micutei Ana-Maria, dormind linistita in bratele mamei sale.

La vestea ca sotul ei isi va putea vedea copilul, Cristina Rizea s-a bucurat foarte mult: „Cred ca ar da orice acum sa-si vada fetita. Cind a auzit ca am nascut, era in culmea fericirii, insa spunea ca este si nefericit pentru ca este atit de departe de noi. Ne scriem o data sau de doua ori pe luna, atunci cind pleaca avionul spre Kandahar, si tot de doua ori pe luna vorbim la telefon. Ultima data am vorbit dupa ce am nascut si spunea ca ar vrea sa putem discuta la telefon din ora-n ora ca sa-i spun cit mai multe despre fetita“.

„Vrea sa ramina acasa si sa aiba grija de noi“

Cind Iulian a plecat in misiune, sotia sa era insarcinata in luna a cincea. Barbatul a plecat cu inima strinsa, gindindu-se ca e posibil sa nu-si mai revada niciodata familia. Stia ca va fi in misiune cind va veni pe lume copilul, asa ca a hotarit impreuna cu sotia sa-si numeasca urmasul Ana-Maria sau Bogdan Gabriel, in cazul in care acesta ar fi fost baiat. Ana-Maria nu va fi insa botezata inainte de intoarcerea tatalui sau acasa.

Iulian Ilie Rizea a plecat spre Kandahar pe 19 iulie, impreuna cu alti 400 de militari de la UM 01047 Craiova, Batalionul „Neagoe Basarab“. Desi mai sint doar doua luni pina cind „Scorpionii Rosii“ vor reveni acasa, tinarul, in virsta de 29 de ani, asteapta cu nerabdare ca misiunea sa se incheie.

„S-a acomodat destul de bine cu conditiile de acolo, dar spune ca, daca i s-ar ivi ocazia sa plece in misiune, nu ar mai face-o. Vrea sa ramina acasa si sa aiba grija de noi“, mai spune Cristina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS