16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal15 tigani amendati pentru galagie si un BMW „neidentificat“

15 tigani amendati pentru galagie si un BMW „neidentificat“

Groapa de gunoi din Mofleni este o sursa de venit pentru zeci de familii de tigani care s-au stabilit in zona respectiva de citiva ani. Linga deseurile menajere, acestia isi cresc copiii la un loc cu porcii, iar printre resturile unui oras intreg, mai gasesc ceva „reciclabil“ numai bun de valorificat. Si pentru ca salariatii salubritatii care lucreaza in zona s-au plins de obraznicia tiganilor care se cred stapini peste groapa de gunoi, autoritatile locale au decis sa le dea recalcitrantilor o lectie. Ieri-dimineata, conducerea Serviciului Public de Salubritate Craiova impreuna cu 40 de jandarmi si 60 de politisti au mers in Mofleni ca sa faca ordine in zona. Numai ca in groapa de gunoi nu se zareau decit stoluri de ciori si ciini vagabonzi, vremea rea tinindu-i pe tigani departe de resturile menajere. Si cum maidanezii nu pot fi arestati, iar oamenii legii nu puteau sa plece cu mina goala dupa o asemenea desfasurare de forte, acestia au decis sa faca o razie printre localnicii stabiliti ilegal in zona.

„Da’ tot la noi venirati?“

Locatarii zonei au fost luati de politisti ca din oala. Buimaciti de somn, abia s-au dezmeticit cind oamenii legii au inceput sa-i intrebe de acte, despre care multi dintre tigani nici nu stiau cum arata. Pirandele, cu puradeii in brate, au inceput sa se agite suparate foc pe oamenii legii care venisera sa le tulbure linistea: „Da’ acu ce-am mai facut? Da’ tot la noi venirati? Acu’ ce mai facuram de nu ne lasati in pace, ca e vai de pacatele noastre. Ete ca ni se imbolnavesc copiii din cauza conditiilor in care stam, da’ nimeni nu vede asta!“, se rastea la politisti Maria Florea, nedumerita inca de ce cautau oamenii legii in fata cosmeliei in care statea.

Dupa ce au fost inventariati toti localnicii, captura s-a dovedit a fi destul de slaba. „Aproximativ 15 tigani care locuiesc in zona au fost amendati conform Legii 61 pentru tulburarea linistii si ordinii publice. In plus, am gasit un autoturism BMW caruia nu i-am putut inca stabili provenienta. Rezultatul actiunii nu a fost cel scontat pentru ca si vremea ne-a fost potrivnica“, a spus comisar de politie Jane Preda, adjunctul sefului Politiei Municipale Craiova. Autoritatile locale nu s-au lasat insa intimidate de rezultatul actiunii si sint hotarite sa faca ordine in zona gropii de gunoi din Mofleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS