20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCapii lumii interlope i-au fugarit pe tigani cu sabii si pistoale

Capii lumii interlope i-au fugarit pe tigani cu sabii si pistoale

Conflictul intre un grup de tigani din Fata Luncii si bodyguarzii lui Samir Sprinceana, Tudor Jean si Erico Constantinescu, a izbucnit simbata seara in parcarea de la Colegiul „Fratii Buzesti“ din Craiova. Romii spun ca aproximativ zece persoane, printre care si Erico, au navalit peste cei care doreau sa intre in discoteca East-17, fluturind pe la nasul persoanelor mai colorate citeva sabii ninja, pistoale si cutite. Ei mai spun ca supararea agresorilor era mare pentru ca tiganii au prietene romance si masini de lux, pe care primii nu le pot achizitiona decit in cazul in care cer cu camata niste verzisori din Fata Luncii.

George Tomescu, de 34 de ani, din Craiova, spune ca, daca il prindeau pe Erico in acea noapte, ii luau capul: „Imediat dupa ce au coborit in fata discotecii au scos sabiile si pistoalele la noi si ne-au spus ca nu avem voie sa intram in discoteca pentru simplul fapt ca sintem tigani. Erico s-a repezit cu sabia spre mine, iar Madalin impreuna cu alti citiva au scos pistoalele si le-au indreptat spre noi. Cind am vazut asta, am abandonat masinile si am fugit. Ei strigau dupa noi «Indienilor, tiganilor, in noaptea asta o sa muriti!“. Ne-am dus acasa in cartierul Fata Luncii si ne-am strins citeva sute de tigani, hotariti sa ne pregatim de lupta“.

Conflictul a fost domolit de Silvian Filoti Fulguta, liderul unei parti a tiganilor din Fata Luncii: „Le-am spus ca, daca se duc peste Erico, intra ei la puscarie in locul lui. Mai bine sa rezolvam conflictul pe cale legala“.

Comisarul Jean Dobrescu, adjunctul Sectiei nr. 1 de politie, spune ca politia va lua toate masurile pentru a asigura linistea in Craiova: „Noaptea trecuta s-a inregistrat o stare tensionata intre romii din Fata Luncii si reprezentantii firmei Federal Guard, care nu a degenerat in conflict deschis. Am retinut din primele cercetari ca au fost amenintati cinci romi cu sabii si pistoale si goniti de la discoteca pe criterii etnice. Acum, ei sint audiati si urmeaza ca, dupa ce-i identificam pe cei de la firma amintita, sa-i audiem si pe aceia. Vom lua toate masurile ca in Craiova sa nu mai fie escaladata violenta“.

Zeci de tigani au dat ieri cu „subsemnatul“ la Sectia nr. 1 de politie, iar astazi sint asteptati sa faca acelasi lucru si presupusii agresori platiti de Erico, Samir si Tudor Jean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS